Annons

Korhonen - därför lämnade jag KDFF

Det tuffa läget för KDFF har nu blivit än mer ansträngt. I måndags sa tränaren Henrik Korhonen upp sig.
– Jag har vissa hörnstenar jag inte kan rucka på, säger tränaren.
Fotboll | 14 Juni 2019 12:08

Det tuffa läget för KDFF har nu blivit än mer ansträngt. I måndags sa tränaren Henrik Korhonen upp sig.

– Jag har vissa hörnstenar jag inte kan rucka på, säger tränaren.

 

Tuffa tabellägen medför inte sällan drastiska förändringar. För KDFF är nu situationen att tränarduon lämnar.

– Jag kan inte tala för Robert (Sjökvist) om hur han resonerar, men jag sa upp mig i måndags. Det har ingenting med klubbens organisation att göra, och det är egentligen ingen större dramatik. Det är en del av spelet. Men efter möten med spelarna och utvärdering av vårsäsongen har det visat sig att vi står ganska långt ifrån varandra i hur vi upplever ansvarsbiten, säger Henrik Korhonen.

 

Han förklarar att han sedan han kom in i klubben har velat förändra klubbkulturen och öppna upp samtalsklimatet, och inte minst att hur det går på plan är en bit där stort ansvar ligger på spelarna själva.

– Vi gick in med en plan där vi hade en idé om hur vi uttrycker oss, att vi ska kunna prata öppet och rakt med vad vi tycker och tänker. Jag upplever nog att vissa har brustit i det. Dessutom ville jag börja med att få bort kulturen där vi skyller på andra när det går dåligt. Det är inte domarens fel, det är inte kommunens fel – ansvaret ligger på oss som är på plan.

 

Henrik Korhonen anser att många kanske lever sig in i rollen som nykomling lite väl mycket, vilket han tror ofta kan bli en självuppfyllande profetia.

– Det är klart att det är ett jättekliv att gå upp i Allsvenskan. Många experter och tyckare ser det som dömt att misslyckas och tippar nykomlingar som bottenlag, och då är det lätt att definiera sig efter det. Men det går att göra bra resultat även som nykomling. Se på Växjö till exempel.

 

Norra Halland kan avslöja att spelartruppen röstade om tränaren skulle stanna kvar. Det var dock Henrik Korhonen som tog beslutet att lämna. 

– Jag kände till att de haft något möte där spelarna röstat om förtroendet för oss, men den saken fick jag veta bakvägen. Och det är lite det jag pratar om, vi har inte det öppna klimat jag strävat efter. Exakt hur omröstningen gick vet jag dock inte. Jag upplever att jag har kompromissat en hel del, det får man göra som tränare, men det finns vissa hörnstenar jag inte kan rucka på. Det finns vissa gränser, och kanske blev detta droppen.

 

Samtidigt vill han betona att det inte är allt för hårda känslor inblandade.

– Nej det är som sagt en del av spelet. Nu hoppas jag att det går bra för tjejerna, säger Henrik Korhonen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Andrup om mötet med Zlatan: "En chock"

Fotboll Hammarby och Klara Andrup fick finbesök under en träning förra veckan. Världsstjärnan, och delägaren ...

Meriterad duo ska skapa bättre förutsättningar

Fotboll Camilla Ackerfors har gjort flera allsvenska säsonger som spelare. Nu ska den tidigare landslagstränaren leda Onsala BK. Tillsammans ...

De kan ha hittat sin diamant

Fotboll Tölö IF har haft en tydlig värvningsstrategi inför säsongen. Kravbilden har varit ödmjuka spelare som kan ...
Annons