Annons

Körde moppe med 2,83 promille i blodet

57-åringens grannar tyckte att han körde vingligt med sin moppe i bostadsområdet och ringde polisen. Grannarna visade sig haft rätt. Mannen var kraftigt berusad. Med drygt 2,8 promille alkohol i blodet omhändertogs han av polisen.

Trafik | 30 Mars 2021 18:15

Med 2,83 promille stoppades 57-åringen av polis efter att han kört moppe.

FOTO: Josefine Julén

Det var i slutet av oktober 2019 som den 57-årige mopedisten upptäckte att han fått punktering i anslutning till ett besök i Fjärås hamn.

Stannade och drack öl

Eftersom han inte lyckades få någon att hjälpa honom forsla hem moppen, tvingades han själv köra den hela vägen hem.

På vägen stannade han till vid en pizzeria i närheten av hans bostad. Där säger sig 57-åringen ha druckit två starköl innan han fortsatte de 200 meter han hade kvar att köra till sitt garage.

Inne i garaget ska han ha ställt ifrån sig moppen och druckit ytterligare ett par starköl samt även tagit sig en stadig whiskey.

Hade 2,83 promille

Enligt 57-åringen själv var det så polisen fann honom när de besökte honom i hans bostad efter att grannar som sett honom köra vingligt i bostadsområdet ringt 112.

Eftersom mannen vid polisens framkomst var kraftigt berusad omhändertogs han för vidare provtagning.

Testerna visade att han hade 2,83 promille alkohol i blodet, vilket är en mycket hög alkoholkoncentration.

Döms till dagsböter

Analysen avslöjade även att mannen näppeligen kunde skylla fyllan på det drickande han ägnat sig åt i sitt garage efter att han ställt ifrån sig sin moped. Proverna indikerade istället att han druckit stora mängder alkohol innan han satt sig i moppesadeln och kört iväg.

57-åringen åtalades för rattfylleri och nyligen ställdes han inför rätta vid tingsrätten i Varberg. Mot sitt nekande har mannen nu dömts till 150 dagsböter för rattfylleri.

Tillsammans med den avgift till brottsofferfonden han också ska erlägga och de kostnader för provtagning han tvingas stå för rör det sig om 8 700 kronor.

Fler blåljusnyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Flera trafikbrott i natt

Trafik Natten till fredag stoppade polisen två förare som borde veta bättre. En ung kvinna körde mopedbil berusad. ...

Dömd mot sitt nekande – av oenig tingsrätt

Kungsbacka När vakterna ville avvisa honom från krogen i Kungsbacka vägrade 18-åringen lämna. Det blev upprinnelsen ...

Polis döms för dataintrång

Kungsbacka   Först kontrollerade polisutredaren deras vandel genom att göra tvivelaktiga sökningar i polisens it-system. Kontrollerna fortsatte, även ...
Annons