Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Körde bil med två promille i blodet

  Med drygt två promille alkohol i blodet lämnade den 50-årige mannen Systembolaget i Kungsbacka – i bil. Hans vingliga färd stoppades av polis. Ett halvt dygn senare var det dags igen. Då ertappades en annan man med att köra drogpåverkad.

  Blåljus | 17 Januari 2021 14:57

  Den kraftigt berusade 50-åringen tog bilen till - och från - Systembolaget.

  FOTO:

  Klockan var några minuter i elva på lördagsförmiddagen då den kraftfullt berusade mannen i 50-årsåldern satte sig bakom ratten i sin bil efter ett besök på Systembolaget i centrala Kungsbacka.

  Stoppades av polis

  Vinglande från sida till sida började han köra genom centrum. Mannens körstil väckte uppmärksamhet, bland annat hos en polispatrull som bestämde sig för att följa efter honom.

  På Hantverksgatan stoppades 50-åringen för kontroll. Ett utandningsprov visade att han hade 1,17 milligram alkohol per liter i blodet, vilket motsvarar en alkoholkoncentration på drygt två promille.

  50-åringen är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

  Körde drogpåverkad

  Under natten mot söndag gjorde polisen ytterligare ett ingripande mot en misstänkt rattfyllerist.

  Det var en man i 35-årsåldern som vid två-tiden på natten mot söndag stoppades då han körde bil på Lindomevägen i utkanten av Kullavik. Med sig i bilen hade mannen två kvinnor.

  Då polisen tyckte att samtliga verkade narkotikapåverkade togs hela trion med för provtagning. Testerna visade att alla tre var knarkpåverkade.

  Kvinnorna är mannen har nu ett rättsligt efterspel för ringa narkotikabrott att vänta. Den 35-årige mannen har även delgetts misstanke om rattfylleri.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Vaccination för alla kan dröja till augusti

  Vård Halvårsmålet ligger fast, men om vaccinprognosen inte ändras kommer alla hallänningarna inte ha fått sin andra ...

  Student-utspring i fyra dagar

  Skola Covid-19 gör att studentfirande blir annorlunda även i år. De nyblivna studenterna kommer få springa ut under totalt fyra ...

  Staffan checkar ut - ofrivillig pensionär

  Familj Staffan Lingstedt är en linslus. En polis som ser polisfilmer. En deckare som läser deckare. En arbetsnarkoman som tvingas ...
  Annons