Annons

Konkurrens om sista utposten inför premiären

Veteranen eller fjolårets överraskning? Vem som ska vakta Frillesås mål i premiären är en svår nöt att knäcka för spelande tränaren Mattias Johansson.
– Det är jämnare än någonsin, säger Frillesåstränaren.
Bandy | 06 November 2019 10:00

Trotjänaren Christian Axelsson går in i sin tionde säsong med Frillesås.

FOTO: Jasmin Frljevic

BANDY. Premiären mot IFK Motala fick senareläggas på grund av brist på is i Motala. Därför kommer premiären istället att spelas i Rottne mot Åby/Tjureda i nykomlingens bandyhall som byggts i rekordfart.

Den stora frågan inför säsongens öppningsmatch för Frillesås är vem av veteranen Christian Axelsson och fjolårets sensation Jakob Hugoh som kommer att vakta målet.

– Det är jämnare än någonsin. Vi har två målvakter som tydligt vet att den som är hetast och bäst för stunden kommer att stå. Och står man inte så pushar man den andre. Det har funkat bra och det är kloka killar så det känns tryggt att ha två så jämna målvakter, säger den spelande tränaren Mattias Johansson.

I fjol var det Jakob Hugoh som till den största delen vaktade målet – och det med bravur. Han hämtades in från Surte och saknade helt erfarenhet från spel i elitserien. Det märktes inte på planen.

– Han saknade helt och hållet nerver. Jag tror inte ens att han funderade på vad han höll på med. Det var som att han spelade tv-spel. När det var match gick han in i en typ av roll och gjorde räddningar som vi inte ens trodde var möjliga, säger Mattias Johansson.

Hans succé innebar att trotjänaren Christian Axelsson förpassades till bänken. 33-åringen går nu in i sin tionde säsong med Frillesås.

Under söndagen valde Frillesås att förlägga träningen till Ale Arena efter att de tre senaste veckorna tränat på hockeyrinken i Kungsbacka Ishall. Dels för att få träna i en hall och dels för att vara säkra på att få ett pass på fullskalig is innan premiären mot Åby/Tjureda.

Höstrusket utanför arenans väggar stängdes ute under det 90 minuter långa passet – likaså värmen. I den kyliga hallen pågick dock en stekhet duell om vem som ska få starta premiären.

Elitseriens yngsta tränare menar att den som ser vassast ut under träningarna som leder fram till match kommer att stå mellan stolparna.

Målvaktsfrågan är olöst inför säsongen. Blir det Christian Axelsson eller fjolårssensationen Jakob Hugoh som står i premiären?

Christian Axelsson har precis tagit på sina skridskoskydd och är på väg till omklädningsrummet. Veteranen har de senaste åren skrivit flera ettårskontrakt och så är även fallet i år.

– Man vet inte vad som händer med kroppen under ett år. Jag känner mig rörlig, smidig och go i kroppen i alla fall. Än så länge fungerar det, säger Axelsson.

I fjol fick du allt som oftast finna en plats på bänken under matcherna, hur skulle du beskriva den säsongen?

– Jag tyckte jag tog det rätt så bra. Det är aldrig roligt men man måste fortsätta kämpa på ändå. Man körde sitt race och tog i på träningar och försökte komma tillbaka, säger Axelsson.

Han fortsätter:

– Det är alltid tufft att inte få spela samtidigt är det skoj att hålla på med bandy. Det här gänget är skoj att få umgås med. Bara det brinner man extra för. Sedan är det ännu roligare om man får stå givetvis, haha.

Att konkurrenssituationen om att få vakta målet ökat ser Axelsson positivt på, även om det påverkat hans speltid negativt.

– Det har bidragit till att jag fått höja mitt spel. Jag har någon att tävla med och mot. Det är en konkurrens men det gäller att sporra varandra. Det är bara positivt att vi blir ännu bättre, säger 33–årigen.

Inför årets säsong har han lagt in en extra växel. Vid klubbens kickoff tillsammans med sina sponsorer sade lagkamraten Fredrik Johansson att målvakten sett bra ut under försäsongen och kan vara på väg mot sin bästa säsong hittills.

– Christian blir bara bättre och bättre. Vi sade i omklädningsrummet att han är som ett årgångsvin, säger tränaren Mattias Johansson.

Målvakten själv väljer att ta hyllningarna med ro.

– Formen är alltid lite svajig när man hoppar mellan hockeyburar och stora mål. Det tar en stund att komma in i det. Men det gör man till slut.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Sommargata ska höja stämningen

Nyheter Nu händer det saker i Kungsbacka centrum. Norra torggatan ställs om till stadens sommargata. – Nordic Surfers kommer hit ...

Hade sex med tolvåring – åtalas för barnvåldtäkt

Nyheter En 16-årig pojke har åtalats – misstänkt för våldtäkt mot barn.Enligt åtalet har pojken vid ...

Ändrar rutten och satsar på nytt rekord

Nyheter För tionde året i rad skulle de cykla från Sverige till Paris för att samla pengar till ...
Annons