Vädret idag
Molnigt
4°C
Prognos februari 18, 2019
dag
Moln ibland
7°C
 

Så ska kommunen hjälpa djurägare

Torkan slår hårt mot djurägare och djur runtom i landet, likaså i Kungsbacka. Nu ska kommunen försöka att lindra den svåra situationen.

– Vi vill dra vårt strå till stacken, säger Fredrik Hansson (C) mer bokstavligt än vanligt.

 

Grundvattennivåerna är låga och fylls inte på. En sommar utan regn innebär torka och då också brist på foder. Det slår hårt mot många djurägare och deras djur.

– Jag har hört att det kommer att bli akut på vissa håll och att det finns en del som är inne och knaprar på vinterfodret, säger kommunalråd Fredrik Hansson.

 

Enligt politikern är tjänstemän nu i full gång med att inventera kommunens mark för att hjälpa djurägare och lantbrukare. Målet är att både hitta mark där det går att slå gräs till foder, men också betesmark. Fredrik Hansson berättar också att kommunen eftersöker privatpersoner som äger mark och som också kan tänka sig att hjälpa till. Då ska man höra av sig till kommunens växel.

– Man får väl ha ett hektar om det ska vara värt det, men alla bidrag godtages och sen får vi värdera, säger kommunalrådet.

 

Kommunens inventering förväntas vara färdig så snart som möjligt och Fredrik Hansson berättar att han då ska ha mer information om läget.

Hade inte en markinventering kunnat göras innan?

– Nej, det ser jag inte som möjligt. Det har ju inte hänt tidigare i historien att vi har haft en sådan brist på foder. En inventering hade kunnat göras förebyggande men samtidigt vet vi vilken mark vi äger och det är inget jättejobb, säger han.

Kan kommunen göra något mer?

– Varje djurägare har ett ansvar att tillse foder till sina djur. Det ska man inte glömma. Jag ser inte att kommunen kan göra mycket mer än det vi gör nu.

Erik Nilsson

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Spelreklamen svämmar över. Borde den regleras mer?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 8 februari

kl 9.30–11.30 Kyrkans öppna förskola i Tölö församlingshem. För barn 0-5 år i vuxens sällskap. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 10.30 Sagostund med Allas barnbarn i Sagogrottan på Fyren. 

kl 11.30–13 Fairtrade café i Tölö församlingshem. 

kl 16 Tjej och gamer? Är du tjej, 12-25 år och intresserad av digitalt, lajv och spelkultur? Välkommen till en kväll där vi...

Läs Mer

Så här funkar eNH!