Annons

Kökaos på E6 efter olycka

Förmiddagens krock mellan en trailerdragande lastbil och ett TMA-fordon har under dagen skapat långa köer på E6 i Frillesås. Vägen har i princip varit avstängd hela dagen, med långa köer som följd.

Trafik | 19 Maj 2021 19:38

Framkomligheten på E6 i Frillesås har varit mycket dålig under dagen och kvällen. Trots att Trafikverket lett om trafiken har köerna stundtals varit långa.

FOTO: Ann Kristin Ekman

Det var strax före klockan 11 i förmiddags som den trailerdragande lastbilen kolliderade med ett TMA-fordon (vägarbetsfordon) på E6 i höjd med Frillesås. En del av lasten spreds över vägen.

E6 stängdes av i södergående riktning medan ambulans och räddningstjänst arbetade för att hjälpa lastbilsföraren och vidta åtgärder för att minska brandrisken.

Långa köer vid stängning

Vid 12-tiden släpptes trafiken på en stund igen – i första hand för att de trafikanter som fastnat i kö precis vid olycksplatsen inte skulle bli stående där.

Vid 12.30 i eftermiddags kom beskedet att vägen åter skulle stängas, denna gång fram till klockan 19. Trots att trafiken leds om via gamla E6 har köerna i området stundtals varit långa.

Varnar för långa köer

Till en början var Trafikverkets personal ganska säkra på att den sanering av vägbanan och bärgning av den omkullvälta långtradaren som måste göras skulle vara klar i tid för att vägöppning vid 19-tiden.

Men senare under eftermiddagen kom beskedet att vägavsnittet mellan trafikplats Fjärås (58) och trafikplats Frillesås (57) ska vara fortsatt avstängt, till klockan 22.

På sin hemsida varnar Trafikverket just nu för långa och långsamma köer från trafikplats Kungsbacka C (60), till trafikplats Fjärås (58). Köerna väntas bestå fram till klockan 21 ikväll.

UPPDATERING 22.30: Bärgningen av den omkullvälta långtradaren har visat sig vara svårare än man trott. E6 kommer därför att vara fortsatt avstängd, åtminstone fram till klockan 23 ikväll.

LÄS ÄVEN:

Lastbil har krockat med skyddsbil – E6 avstängd

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En till sjukhus efter olycka i Fjärås

Trafik En person har förts till sjukhus med ambulans efter en singelolycka som inträffat på Sätilavägen i ...

Gammal skuld ledde till misshandel

Blåljus Vid halvtvåtiden natten till fredag fick polisen larm om en misshandel i Frillesås. De två inblandade personerna ska ...

Midsommarcafé i Vallersvik

Nyheter I år blir det inget stort midsommarfirande i kommunen. Men i Vallersvik anordnar Vallersvikskyrkan midsommarcafé och Frälsningsarmén kommer ...
Annons