Inte för att jag blir förvånad över att man frångår reglerna i denna kommun. Men jag tycker inte om orättvisor! På kommunens hemsida går att läsa vilka ”regler” som gäller för att vara aktiv sökande av bostad.

 

Köhantering: alla sökande står i en gemensam kö. För att söka lägenhet genom bostadsförmedlingen behöver du göra fyra saker: registrera dig för att samla kö-poäng i bostadskön, betala avgifterna och ha bra koll på din e-post och de lägenhetsannonser som läggs ut på bostadsförmedlingens hemsida.

 

Man ska betala in en förstaårs avgift på 500 kronor, därefter 300 kronor per år.

 

Döm om min förvåning när jag läser artikeln i Norra Halland om Eksta och Stinas äng i Åsa.

 

Eksta – vårt kommunala fastighetsbolag har där byggt 19 lägenheter för seniorer 55 plus.

 

Jättebra, då det är många 55 plussare i vår kommun som önskar just ett sådant koncept. Läser att tio lägenheter kommer att gå till SPF Åsa och nio gå till Eksta/bostadskön. Det är då jag ställer mig frågande till varför inte kommunens uppsatta regler följs för att söka bostad?

 

Jag anser att SPF Åsa fått en ”gräddfil”, detta för att Eksta citat: ”haft stor hjälp av SPF när projektet skulle förankras, vilket vi kanske inte fått annars”, säger vd:n för Eksta.

 

Hur många årsavgifter/poäng har de sökande? Om man nu har denna ”gräddfil”, varför har vi då en bostadsförmedling när den inte gäller för alla?

 

Jag är med i bostadskön men inte kommer jag att fortsätta betala in avgift då reglerna ändå inte följs.

 

Eller är det så enkelt att vi alla som söker bostad ser till att vara med och förankrar nya bostadsområden?

 

Agnetha Ernegård, Kungsbackaborna