Annons

Kliv in förlorade alkoholtillstånd

Krogen Kliv in får inte längre sälja alkohol. Tillståndet dras in på grund av skatteskulder. 

– Vi jobbar stenhårt för att få beslutet upphävt, säger ägaren Nathalie Winters.

Winters köpte krogen ner vid Kungsbackaån när den hette Harrys, och förvandlade den till Hofvet. Sedan i våras är namnet Kliv in, ett klassiskt krognamn i Kungsbacka.

Jobb & Pengar | 23 Juni 2020 15:10

Men ägarbolaget har släpande skatteskulder sedan tidigare, och har varit i rekonstruktion. När rekonstruktionen hävdes blev skulderna synliga och kommunen reagerade. Enligt reglerna får inte en krog ha skatteskulder om man ska servera alkohol. Tanken är att det enbart är seriösa krogägare som ska ha den rättigheten.

– Vi tvingas sluta servera alkohol redan idag men kommer att fortsätta med luncher som vanligt, säger Nathalie Winters.

– Vi ska överklaga beslutet, och begära inhibition hos förvaltningsrätten. Vi hoppas få svar på det redan i slutet av veckan.

Inhibition innebär att beslutet vilar tills överklagandet är avgjort. Skulle förvaltningsrätten gå med på det, kan Kliv in troligen servera alkohol hela sommaren innan ärendet är slutgiltigt avgjort. 

Vad händer om det inte blir så?

– Det har vi inte bestämt ännu. Nu jobbar vi stenhårt för att få igenom inhibition och överklagande, säger Nathalie Winters.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Åtalas efter Bambabarbråk

Blåljus När polisen larmades till krogen Bambabars avskedsfest blev det tumult. Både festdeltagare och poliser anmäldes. Nu kommer ...

Anmälde varandra efter krogslagsmål

Blåljus Två män, 19 och 20 år gamla, började i natt slåss så häftigt utanför en restaurang i ...

Företagare i stödmanifestation

Jobb & Pengar Trycket är hårt på företagarna i innerstaden. På tisdagseftermiddagen samlades de för en manifestation av enighet. – Vi ...
Annons