Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Klippt för höga häckar

Häckar i hörnor skymmer sikten för trafiken. Här har villaägaren sett till att den följer kommunens krav på max 80 centimeters höjd. Foto: Kristian Alm

 

Höga häckar i gatuhörn kan vara en trafikfara. Nu har Teknik gjort nerslag runt om i kommunen och ett stort antal villaägare tvingas ta till häcksaxen.

 

I förra veckan berättade Norra Halland om en razzia mot olovligt byggda staket och murar. Nu handlar det om häckar som skymmer sikten. Förvaltningen för Teknik som har uppsyn över trafiksäkerheten har noterat att det på flera ställen i kommunen är skymd sikt i gathörn där häckar vuxit sig för höga.

Nu har man lämnat över ett stort antal fall i bland annat Varla och Tölö till byggnadsnämnden som i sin tur kräver att fastighetsägarna klipper ner häcken till max 80 centimeters höjd. Annars hotar vite.

 

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!