Annons

Klassisk orienteringstävling skjuts upp på obestämd tid

Flera idrottsevenemang har ställts in eller skjutits upp på grund av coronakrisen. Orienteringstävlingen Snötrampen är den senaste i raden att behöva planeras om.

– Vi får se vad som händer, säger Fjärås AIK:s ordförande Bo Melin.

Sport | 25 Mars 2020 16:19

Snötrampen ställs in på grund av coronaviruset.

FOTO: Arkivbild

ORIENTERING. Annandag påsk brukar innebära att OK Löftan och Fjärås AIK arrangerar en tävling tillsammans under namnet Snötrampen. I år var det tänkt att den 60:e upplagan av tävlingen skulle hållas den 13 april. Men i och med det rådande läget i världen med spridningen av coronaviruset kommer det inte att ske. Istället planerar arrangörerna att försöka arrangera tävlingen i augusti i år.

– I och med att alla orienteringstävlingar i Sverige är inställda från 13 mars och kommer att vara det april ut så är det många tävlingar som man kommer att försöka trycka in under hösten. Vi får se vad som händer och om vi kan skjuta på den till hösten, säger Bo Melin, ordförande i Fjärås AIK.

Ställts in tidigare

Tävlingen har som mest lockat uppemot 4000 orienterare från hela Skandinavien men de senaste åren har antalet utövare minskat till runt 1000. I takt med att flera arrangemang ställs inom alla sporter har Riksidrottsförbundet gjort en beräkning som visar att landets föreningar går miste om drygt en halv miljard i intäkter under enbart mars och april. Fjärås AIK och OK Löftan står inte utanför den beräkningen.

– Det är klart att det blir ett avbräck ekonomiskt för båda klubbarna, säger Bo Melin.

Det är inte första gången som Snötrampen har behövt ställas in. Men senast den behövde göra det på grund av hälsoskäl var på 60-talet.

– I början av 60-talet sköts tävlingen upp på grund av gulsot, säger Melin.

Andra arrangemang kan drabbas

Fjärås AIK har även andra arrangemang som ligger i farozonen att ställas in eller skjutas upp. Den årliga cykeltävlingen Lygnern runt planeras att hållas den 31 maj. Föreningen avser att arrangera den som planerat men det kan komma att ändras.

– I månadsskiftet april-maj ska vi bestämma oss definitivt om vi kör tävlingen eller inte, säger Melin.

De planerar dessutom att arrangera Hallands 3-dagars i orientering runt Ubbhult tillsammans med OK Löftan och IF Rigor senare i vår.

– Just nu ser vi inga som helst problem med att arrangera den och planerar för att arrangera den. I mitten av maj har vi förhoppningsvis ett definitivt beslut, säger Melin.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

VM-guldmedaljören starkast i Kungsbacka

Sport Under söndagen letade landslagsstjärnorna efter kontroller i centrala Kungsbacka. En av dem var Gustav Bergman, flerfaldig VM-medaljör. – ...

Landslaget laddar upp i Kungsbacka centrum

Sport I år avgörs sprint-VM i orientering i stadsmiljö. Då passar landslagsorienterarna på att ladda upp – i Kungsbacka. – Landslagsledningen anså...

Hemmaseger i Snötrampen

Sport Jesper Johansson gjorde ingen besviken i H16-klassen. OK Löftan-orienteraren vann i överlägsen stil. I seniorklasserna blev det favoritsegrar.
Annons