Kulturhuset Fyren

FOTO:

För femte året arrangeras en halländsk bokmässa. I år hålls den i Kungsbacka.


– Det stämmer, det blir den 24 november, säger Susan Pour, chef för biblioteken i Kungsbacka kommun.Tidigare år har arrangemanget växlat mellan Varberg och Halmstad men i år blir det ett trendbrott, för första gången blir det bokmässa i Kungsbacka.


– Tidigare år har det varit en hel del författare från Kungsbacka som deltagit i den halländska bokmässan. Jag tycker det är ett roligt och givande arrangemang och föreslog att vi skulle vara i Kungsbacka i år, säger bibliotekschefen.Hur utformningen ser ut inför årets mässa och vilka som kommer är ännu inte klart. Planeringen är precis i sin linda. Tidigare har det bjudits på ett omväxlande program och lockat allt från författare till litterära sällskap och förlag. Klart är i alla fall att det blir fokus på halländska författare även om Susan Pour i nuläget inte vill orda så mycket om programmet.


– Vi har precis börjat arbeta med det, vi hade första mötet för en vecka sedan och gör detta bland annat i samarbete med regionbiblioteket i Halland.Efter sommaren räknar hon med att programmet är klart och tror att en halländsk bokmässa i Kungsbacka kan intressera många.


– Det blir fler och fler för varje år och vi kan ta emot ganska många.