FOTBOLL 2018-05-26 KL. 15:19

Klack- och jubelföreställning till slut

Oliver Nåfors bjöd på en klackdelikatess och Gustav Lundgren spräckte till slut nollan. I den andra halvleken var det klasskillnad.

FOTBOLL: DIVISION 3

Onsala BK – Bredaryd Lanna IK 4 – 0

Efter kvarten spelad hade Onsala BK vaskat fram fem chanser. Gustav Lundgren hade de två bästa – ett friläge som parerades och ett vänsterskott över från straffområdeslinjen. Sedan tog det tvärstopp.

Bredaryd Lanna sjönk djupt med laget och hemmaspelarna stod utan facit inför uppgiften.

– Det går långsamt, det är felpass, det är dåliga löpningar, säger Oliver Nåfors.

För tredje matchen i rad klev Onsalaspelarna av första halvlek på Rydet missnöjda.

Efter paus fann OBK koden. Kombinationen stavades Adam Phillips och Oliver Nåfors. Högerbacken slog ett tidigt inlägg som Oliver Nåfors bara hade att raka in efter 50 minuter.

– Jag sa åt honom i halvtid att slå in dem tidigt, säger målskytten.

Nästa gång Phillips hittade forwarden med ett tidigt inspel så valde Nåfors klacken. Det var 2–0.

– Jag gör aldrig snygga mål så det är kul när det händer.

Gustav Lundgren som sumpade chanserna i första halvleken skulle till slut skriva in sig i målprotokollet – även han två gånger om. Ur minimal vinkel prickade han dit trean, 4–0 satte han precis innan slutsignalen via stolpen.

– Det var skönt att till slut få in dem. Första var väldigt mycket frustration, det var gött. jag kände att nu får den fan gå in, säger han.