Annons

Kiosken öppnar för hungriga nattugglor

Den lilla kiosken Mocca på torget är en av få verksamheter som utökar sina öppettider under coronapandemin. Sedan en vecka tillbaka håller kiosken nattöppet på helgerna.

Jobb & Pengar | 11 September 2020 12:55

Kim Shek berättar att responsen varit god efter första helgen med nattöppet.

FOTO: Ingrid Ramberg

Under sommarhalvåret är kiosken öppen från lunchtid till sju på kvällen. På vintrarna begränsas öppettiderna till fyra timmar dagtid. Nu adderar man alltså fyra öppettimmar på helgnätterna, ungefär mellan elva och tre.

– Det började med att det var många som frågade, och när vi har möjligheten måste vi agera. Det här är ett bra tillskott för de som vill ha mat efter krogen, säger Kim Shek som äger Mocca. 

Han driver även restaurangen @Burger på Storgatan, och den nattliga menyn på Mocca består av samma burgare som serveras på @Burger. Maten lagas från grunden och råvarorna är kravmärkta, ekologiska och närproducerade, berättar Kim Shek. 

– Jag har hört att många saknar ett bra hamburgerställe på nätterna. 

Förra helgen var den första med nattöppet. 

– Vi har fått bra respons och jag tror att det kommer bli ännu bättre. Det känns bra. Men vi kör i några veckor nu och utvärderar sedan hur det har gått, så får vi se, säger Kim Shek. 

Ska anställa fler

Förutom den kravmärkta maten ser Kim Shek läget som en av Moccas stora fördelar. Med hela torget runtom finns det goda möjligheter för kunder att hålla avstånd, såväl vid köande som när de äter sin mat. 

Satsningen innebär dessutom arbetstillfällen. Just nu sköter Kim Shek Mocca även på helgnätterna, med viss hjälp av personalen på @Burger. 

– Men jag har annonserat om att jag behöver fler anställda.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

God mat hem vill slå ett slag för husmanskosten

Jobb & Pengar När coronaviruset kom tvingades många verksamheter att tänka nytt. För företaget Rent a chef innebar ...

Färre lokala konkurser – trots pandemin

Jobb & Pengar Antalet konkurser ökade i juli. Men Kungsbackas företag har hittills stått stadigt i coronakrisen. Enligt sajten Kreditrapporten minskade ...

Rekordsäsong för båthandlare i Kungsbacka

Nyheter Det råder goda tider för båthandlare. För såväl Lerkils båtvarv som Ironbrothers vid ...
Annons