Onsala vill se stöd av KDFF

Kungsbacka DFF är i en kris och ansöker om ett bidrag på 590 000 kronor av kommunen. De får inte i närheten av vad de ansökt. Kommunens största klubb, Onsala BK, anser att kommunen borde ha hjälpt till i situationen.
Fotboll | 15 Juni 2019 14:59

Arkivfoto: Christian Johansson

 

Kungsbacka DFF är i en kris och ansöker om ett bidrag på 590 000 kronor av kommunen. De får inte i närheten av vad de ansökt. Kommunens största klubb, Onsala BK, anser att kommunen borde ha hjälpt till i situationen.

 

FOTBOLL. I torsdags kunde Norra Halland avslöja att Kungsbacka DFF:s kris är så allvarlig att de i en skrivelse till kommunen ansöker om ett lån på 590 000 kronor. Ordföranden Johan Johqvist skrev i brevet att läget är allvarligt och att kan tvingas lägga ned. Klubben motiverar sin ansökan med att flytten till Varberg har kostat dem ordentligt. För hyra och transport är det merkostnader på 235 000 kronor.

– Man ska alltid vara försiktig med hanteringen av skattepengar men detta tycker jag att kommunen ska ställa upp med, säger Onsala BK:s ordförande Johan Gometz.

Så blir det inte. Till Norra Halland i fredags sa ordföranden i Kultur och fritid, Kristina Karlsson (C), att det inte blir mer än 82 500 kronor utöver de ordinarie bidragen.

 

KDFF skriver i brevet att flytten av hemmamatcher inneburit minskade sponsorintäkter med 300 000 kronor. Även där anser Johan Gometz att kommunen ska ingripa.

– Där borde man kunna ställa upp med ett lån i och med att den nya styrelsen i KDFF jobbar så seriöst och har en plan ut ur det här. Det hade betytt hur mycket som helst för KDFF. Jag skulle säga att det är helt avgörande för om dom skall lösa detta eller inte. Om kommunen gör detta har de ställt upp och kompenserat KDFF för att dom inte kan spela i sin egen kommun.

 

Onsala BK:s ordförande har förståelse för att det inte byggs arenor för miljontals kronor, men när det inte funnits en spelplats i kommunen som sedan kostat Kungsbacka DFF måste kommunen ställa upp.

–  Jag menar att det är av stor vikt att Kungsbacka DFF finns kvar. Oavsett om man ligger i allsvenskan eller elitettan.

Ordföranden berättar att relationen mellan OBK och KDFF har förbättrats avsevärt.

– Nu har vi en bra relation. De kommunicerar med oss. Vi stöttar dem till 100 procent.

Han fortsätter:

– Om vi löser det här över tid så är det positivt för flickidrotten och damfotbollen. Onsala vill gärna vara ett föredöme och om vi visar att vi stödjer detta betyder det kanske något. Vi kan inte gå in med egna medel eller våra medlemmars arbetsinsatser, men vi kan vara tydliga utåt med att vi tycker det är viktigt att stötta KDFF i den tuffa situation dom hamnat i.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ta oron på allvar

Nyheter Replik på insändare av Charlotte Gärde i NH 19/5–20. Det var otroligt vilka krafter som sätts igång ...

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänk om. ...

Flera togs vid tillslag mitt i stan

Blåljus Plötsligt blev det fullt pådrag vid Swedbank på Gymnasiegatan. Flera ungdomar togs fast efter misstänkt pistolhot. Samtidigt ...