Annons

Kärleken är större än smärtan

Amanda Björklunds hälsena har inte återhämtat sig. Smärtan är påtaglig och en ny operation är inbokad. Trots det kan hon inte lämna gymnastiken.

Sport | 19 Mars 2020 20:55

da Björklund har länge haft problem med sin hälsena. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

GYMNASTIK. I fjol tog Amanda Björklund sitt första guld när hon knep förstaplatsen i barr under svenska cupen. Nu har årets tävlingssäsong påbörjats och hon inledde med att slå personligt rekord och vinna en landslagsuttagning.

– Jag har utökat min serie och har nu alla kategorier av svårigheter vilket gör att kan jag få högre poäng. Man får en positiv känsla av det och blir stolt över sig själv. Det gör att man blir taggad till att fortsätta, säger Björklund.

Björklund har under flera års tid dragits med stora skadebekymmer. För ett par år sedan drog hon av hälsenan och tvingades till två operationer då den första misslyckades.

Sviterna av skadan har hon inte blivit av med. Hon känner fortsatt smärta i hälen – och gjorde även det under helgens tävling.

– Jag har vant mig vid att det alltid kommer att göra lite ont, säger Björklund.

Trots smärtan hoppas hon kunna ställa upp i SM i barr som kan avgöras nästa helg. Ett besked väntas under måndagen från det svenska gymnastikförbundet huruvida det blir av eller inte på grund av coronaviruset.

Ny operation väntar

Senare i år kommer hon återigen behöva göra en operation på hälen. När det sker vet hon inte i dagsläget.

Varför fortsätter du om smärtan inte försvinner?

– Jag älskar fortfarande sporten. Jag och Per (Forsström, tränare) pratar varje dag om hur kroppen känns och har kunnat planera utefter det. Barr påverkar inte hälen så mycket, säger Björklund.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänk om. ...

Säsongen är över efter skräckskadan

Bandy Mattias Johansson skadade låret såpass allvarligt att karriären var i fara. Men ett snabbt samtal till laglä...

Minns du sportåret 2019?

Sport 2019 var ett händelserikt sportår. Norra Halland guidar er igenom några av årets händelser. Turbulent år Debut ...
Annons