Annons

Karlefeldt visade vägen för serieledarna

HK Aranäs behåller serieledningen efter en planenlig seger mot bottenlaget GT Söder. Ännu en fin insats av målvakten Tilda Espling-Ek och en offensiv ledd av inte minst Louise Karlefeldt gav hemmalaget segern.

Handboll | 10 Januari 2021 16:54

Louise Karlefeldt var en av matchens stora profiler.

FOTO: Oliver Marshall

Matchfakta

HK Aranäs – GT Söder 29 – 19 (11–10)
Målskyttar, HK Aranäs: Louise Karlefeldt 8, Ida Espling-Ek 5, Tilda Palm 4, Emelie Batista 3, Alexandra Lundström 3, Sanna Andreasson 2, Ellen Davis 2, Alva Lekbrandt, Natalie Söhrman.

Från läktarplats såg det ut som en internmatch. Bortalaget hade bara med sig ett vitt matchställ till Valldahallen, vilket gjorde att man istället fick spela i blåa HK Aranäs-tröjor.

– Det var inget man tänkte på faktiskt, säger Louise Karlefeldt.

Själva matchen hade Aranäs kontroll på från start, även om de första 30 minutrarna blev jämnare än förväntat. En knapp ledning fick man med sig till den andra halvleken efter tre snabba mål i slutet av Karlefeldt, tillika matchens gigant.

– Det kändes lite upp och ner i den första halvleken. Jag tycker inte vi sprang så mycket som vi borde göra och vi blev lite fega.

Krossen i andra

Den andra halvleken skulle sedan helt och hållet handla om Karlefeldt. Nummer sju i hemmalaget tog över fullständigt och gjorde att man omgående gick upp i en betryggande ledning.

– Det kändes bra. Jag försökte ta chansen när jag fick den och lyckades bra med det idag.

Stärktes självförtroendet av att du fick in några mål i första?

– Jag tror alltid på det jag gör, så självförtroendet är alltid där. Och när man har lagkamrater som gör det så enkelt för en att spela så rullar det på.

Efter hemmalagets dominerande start på den andra halvleken blev det aldrig spännande. Det offensiva spelet klaffade och defensiven fortsatte vara tät. När 60 minuter var spelade hade hemmalaget vunnit med tio bollar.

– Väldigt skönt att vi kunde knyta ihop säcken igen. Varje match blir viktig så det är bara att fortsätta.

I hemmalaget fanns det även en debutant med på planen. Nathalie Söhrman visade att hon blir att räkna med framöver och gjorde mål i sin första match.

– Det var härligt att se henne idag. Hon tog verkligen för sig och spelade jättebra, avslutar Karlefeldt.

Nästa match för serieledarna är på söndag om en vecka, då man åker för att möta Tyresö.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Toppmöte väntar för HK Aranäs

Handboll Serieledarna från Kungsbacka vann stort senast mot bottenlaget GT Söder. På söndagen väntar en helt annan ...

Hjärnskakningen håller henne borta

Handboll Anna Heed saknades i Aranäs seger senast efter att ha dragit på sig en hjärnskakning i hemmamötet ...

Upp i serieledning efter krigarsegern

Handboll Ett gediget målvaktsarbete från Tilda Espling-Ek och ett vasst målskytte från inte minst Alexandra Lundström ...
Annons