Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Man döms till fängelse för apoteksrånet

En 32-årig man döms till tre års fängelse för rånet mot apoteket Hjärtat i Kungsmässan i november. Varbergs tingsrätts dom meddelades på fredagsförmiddagen.

 

Det var den 10 november som 32-åringen klev in på apoteket Hjärtat och drog fram en kniv. Han riktade kniven mot apotekspersonalen och begärde narkotikaklassade läkemedel. Personalen upplevde händelsen som hotfull och en av dem har uppgett att den trodde att han skulle döda dem. 32-åringen tillgrep läkemedel till ett värde av nästan 2 000 kronor och när väktare anlände till platsen flydde han.

32-åringen har lidit av ett narkotikamissbruk i flera år och innan rånet hade han legat på sjukhus för avgiftning en tid, men skrivit ut sig själv.

 

Tingsrätten dömer honom nu alltså till tre års fängelse. Han döms för grovt olaga hot, rån och narkotikabrott, men också för hot mot tjänsteman på grund av att han i samband med händelsen hotat väktare.

 

Under rättegången medgav 32-åringen att han rånat apoteket och hållit upp en kniv, men att han inte haft för avsikt att skada eller hota någon, utan bara velat avvärja väktares batongslag mot honom. Han bestred också ansvar för brott eftersom han menar att han led av en psykos vid tillfället och inte kunde kontrollera sina handlingar.

 

Det saknas utredning om 32-åringens psykiska tillstånd vid tidpunkten för rånet, och tingsrätten konstaterar i domen att man därför inte kan beakta detta vid bestämmandet av straff.

 

32-åringen ska stanna i häkte tills domen har vunnit laga kraft.

 

Mannen har tidigare dömts för ringa narkotikabrott, grov olovlig körning samt rattfylleri och i oktober förra året godkände mannen ett strafföreläggande för brott mot lagen om förbud av vissa hälsofarliga varor och ringa narkotikabrott. 

 

Läs också: Polisen vädjar om hjälp efter rånet

Läs också: 32-åring åtalas

 

 

Skaffa Norra Hallands app här

Nils Jönsson
Reporter nils.jonsson@norrahalland.se 0300-52 13 58

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!