Annons

Billdalsmannen åtalas

Den 58-åriga mannen som misstänks för en grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Billdal 1995 åtalas nu – 24 år efter att händelsen inträffade.
Nyheter | 09 Maj 2019 11:44

Den 58-åriga mannen som misstänks för en grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Billdal 1995 åtalas nu – 24 år efter att händelsen inträffade.

 

Det var en ny lagstiftning som möjliggör så kallade familjesökningar med hjälp av DNA som ledde till att en misstänkt gärningsman tillslut greps. DNA:t i ärendet kunde spåras till den 58-åriga mannen. Mannen begärdes häktad i mars, men har nu alltså åtalats misstänkt för den grova våldtäkten.

 

Det var i september 1995 som en åttaårig flicka utsattes för en grov överfallsvåldtäkt när hon var på väg hem från skolan. Hon drogs in i ett skogsområde i närheten av Billdalskyrka av en gärningsman och våldtogs och utsattes för kraftigt våld.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...
Annons