Vädret idag
Mestadels molnigt
18°C
Prognos juli 19, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Billdalsmannen åtalas

Den 58-åriga mannen som misstänks för en grov våldtäkt på en åttaårig flicka i Billdal 1995 åtalas nu – 24 år efter att händelsen inträffade.

 

Det var en ny lagstiftning som möjliggör så kallade familjesökningar med hjälp av DNA som ledde till att en misstänkt gärningsman tillslut greps. DNA:t i ärendet kunde spåras till den 58-åriga mannen. Mannen begärdes häktad i mars, men har nu alltså åtalats misstänkt för den grova våldtäkten.

 

Det var i september 1995 som en åttaårig flicka utsattes för en grov överfallsvåldtäkt när hon var på väg hem från skolan. Hon drogs in i ett skogsområde i närheten av Billdalskyrka av en gärningsman och våldtogs och utsattes för kraftigt våld.

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!