Annons

Juniorerna fick tips från stjärnan

Forsgården Golfklubbs juniorer fick experthjälp med strategin i veckan. Stjärncaddien Fanny Sunesson var på plats för att coacha dem i både mental- och banstrategi.

– Jag brinner verkligen för den här delen av golfen, säger Fanny Sunesson.

Sport | 26 Juli 2020 19:00

Stjärncaddien Fanny Sunesson var på besök under två dagar för att prata om banstrategi och mental strategi med Forsgården GK:s juniorer.

FOTO: Jasmin Frljevic

GOLF. Fanny Sunesson är ett välkänt namn i golfvärlden och hon har vunnit fyra majors som caddie tillsammans med legenden Nick Faldo. Hon har även varit mångårig caddie åt den svenska storstjärnan Henrik Stenson innan hon gick i “pension” under hösten 2011 på grund av skada. De senaste åren har hon gjort några gästspel med bland annat Stenson men har främst synts i rutan som expert vid C Mores golfsändningar från PGA touren. Precis som många andra sporter har PGA touren varit pausad vilket betytt att Sunesson haft mer tid att spendera hemma på västkusten.

Strategiarbete

I veckan var hon på Forsgårdens Golfklubb för att coacha klubbens juniorer. Spelare från 13 år och upp till 20 hade vässat öronen för att höra stjärncaddien prata om bland annat sina erfarenheter från världstouren.

– De är så unga att de inte vet vad jag har gjort. Jag berättade lite om hur jag tänker och tog exempel från touren, säger Sunesson.

Temat under de två dagarna hon spenderade med juniorerna var banstrategi och mentala strategier. Både med individuella och enskilda samtal på banan.

– Vi pratade om vad man kan göra för att förbereda sig för att kunna prestera på topp under stress, säger Sunesson.

Hon fortsätter:

– Om du har en bra förberedelse och strategi så är det enklare att vara stark mentalt också.

Läggs det tillräckligt mycket träningstimmar på det mentala hos landets juniorer?

– Det kan inte jag svara på. Men jag tror att man står mycket mer på rangen än att träna på det mentala. Man slår många fler slag och puttar. Denna grupp är en elit som kan svinga och de har slagen i sig men kanske inte slår lika bra när de är stressade eller nervösa, säger Sunesson.

Stort intresse

När Norra Halland träffar stjärncaddien på Forsgårdens Golfklubb är det under den andra dagen av hennes coachpass. Dagen innan hade hon gjort den äldre gruppen intresserad – och den yngre gruppen var lika koncentrerade när Sunesson talade.

– Det är kul att vara här och det är roligt att hjälpa personer som vill utvecklas. Och de här juniorerna tycker att det är roligt med golfen. Jag brinner verkligen för den här delen av golfen, med det mentala och strategier och att göra det enkelt, säger hon.

När bör man börja träna på det mentala?

– Jag tycker att man bör göra det från början. Små kids bara spelar egentligen, det är en härlig inställning och de är inte oroliga över vad som händer om de missar. Men när man växer upp kan den oron börja komma. Och då kan det vara läge att börja jobba med det mentala.

Läs mer i fredagens tidning eller på eNH. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tankevärlden och naturen möts i fotografier

Nöje & Kultur Imorgon, lördag, är det vernissage i Galleri Hjertstedska villan. Det är fotografen Per Florén som visar ett 50-tal ...

Juli bjöd på mer kyla, blåst och regn än vanligt

Nyheter Än är det sommar i kalendern, och förhoppningsvis kan augusti leverera mer sommarväder än juli gjorde. För ...

Två bilar i olycka i Frillesås

Blåljus Tjugo över ett på fredagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på Almedalsvägen i Frillesås. Det rör sig ...
Annons