Uppslutning var stor när Eldfågel dansade med eld under Kungsbacka julmarknad. Foto: Julia Sandstén Vikberg. Trots regnigt väder var det många som letade sig ut till Kungsbackas årliga julmarknad som bjöd på bland annat en eldshow, dans runt granen och en hyllningsceremoni av KDFF. Kungsbacka torg är på söndagen fylld med julmusik, stånd och människor som under paraplyer trotsar vädret för att ta del av den traditionsenliga julmarknaden. Två av besökarna är Daniel Hognert och hans son Leo som står och smuttar på varm choklad och kaffe för att hålla sig varma.


– Det är tråkigt att det regnar men den svenska vintern är så här. Det är ändå ganska mycket folk här, även om det tunt under julgransdansen, säger Daniel Hognert. 


De brukar komma till julmarknaden varje år och Leo Hognert vet vad han inte vill missa. 


– Vi ska titta på eldshowen och köpa lotter och något annat, säger han. 
Daniel Hognert och Leo Hognert tar skydd från regnet under ett paraply. Foto: Julia Sandstén Vikberg Som vanligt bjuder julmarknaden på många aktiviteter. Man kan rida ponny, dansa runt granen, åka en tur med en veteranbrandbil och träffa Norra Hallands jultomte. Sofia Paris är ett av barnen som ger sin önskelista till Tomten.


– Jag önskade mig en docka, en kickbike, en cykel och en radiostyrd bil. Han tyckte att jag önskade mig fräna grejer, säger hon efteråt.  


Tomten berättar att han har träffat många barn under dagen.
 – En del är lite blyga och står och tittar innan de kommer fram, säger Tomten. Sofie Paris visar Norra Hallands jultomte sin önskelista. Foto: Julia Sandstén Vikberg. En av marknadens programpunkter på scen är en hyllningsceremoni för KDFF som tog sig till damallsvenskan i år. Det är en klass i trean på Elof Lindälvs gymnasium som har arrangerat så att laget hyllas med sång och blommor. 


– Det är det fösta laget från Kungsbacka som har tagit sig till allsvenskan men det är ingen som har uppmärksammat det, säger Martina Widén Månsson som är lärare för klassen. 


Den sista programpunkten på marknaden är en eldshow av Eldfågel. Även om antalet besökare på marknaden har varit en aning glesare än vanligt är uppslutning stor när de avslutar dagen genom att dansa med eld i regnet.