HANDBOLL 2017-11-29 KL. 21:24

Johansson: "Minsta misstag och de straffar oss"

Topplaget Alingsås HK hängde mot repen i första halvleken – HK Aranäs hade chansen att flyga iväg till en fyramålsledning. Kungsbackalaget lyckades inte utan det blev en femte raka förlust.

HANDBOLL: HANDBOLLSLIGAN

Alingsås HK – HK Aranäs 32 – 23

Max Santos visade prov på sinnesnärvaro efter Pontus Mellegårds fina inspel – och lättade in bollen över Rickard Frisks utsträckta ben till 8–6.

I anfallet efter kroppsfintade Philip Jonsson sig fram och satte i 9–6. I samma sekund vandrade hemmatränaren, och Aranäsprodukten, Mikael Franzen med bestämda steg. Timeout-kortet lades in.

Topplaget Alingsås HK var i gungning.

Kungsbackalaget hade chansen att utöka till en fyramålsledning – istället sköt Felix Claar in 7–9 i ett pressat läge.

– Vi får inte till det, vi trycker ihop det lite för mycket i anfallsspelet, säger tränaren Toni Johansson.

När anfallsspelet inte stämde ställdes Daniel Bergquist i två raka frilägen, det första knep han med vänsterarmen, det andra nöp han med en strålande vänsterhandsparad och det var Aranäs tur att ta en timeout.

– Vi la en timeout för att hitta någon struktur, säger Johansson.

HK Aranäs orkade inte hålla stången. i halvtid var det underläge 10–11 efter att niometersskyttet inte stämt. Endast en fullträff på sju försök.

– Vi gör en bra första halvlek men avslutningen är lite tafatt och då blir vi straffade.

När HK Aranäs fick möjligheten med en man mer i kort efter pausvilan var det utan lycka, vilket innebar att underläget växte till 11–15.

Där gick repet för ett formsvagt bortalag. Alingsås ledning drogs ut, och en femte raka förlust var bara en tidsfråga för gästerna.

– I andra halvleken är Alingsås kliniska. De är lite bättre på allt, framför allt har de ett riktigt bra kontringsspel. Minsta misstag och de straffar oss, säger Aranästränaren.

I slutminuterna ställde sig hemmapubliken upp och HK Aranäs fick åter kliva av planen efter en nollpoängare.

– De måste vara sämre totalt sett och vi måste ha lite tur för att det ska gå vägen.

Vad krävs för att vända förlustsviten mot Redbergslid?

– Det är finslipa detaljer. Mot Guif var inställningen dålig, det var mycket bättre, säger Toni Johansson.