Annons

Debatt: Jobbar hemma för att avlasta sjukvården

Debatt | 21 Februari 2021 13:00

"Jag lovar att aldrig säga till någon att jag har pyjamas till klockan 9!"

FOTO: Pixabay

Replik till signaturen Eva i NH 16/2: “Provocerad av de som jobbar hemma”
 
Eva skriver att hon blir provocerad av de som arbetar hemifrån. Eva, som själv uppger att hon arbetar inom sjukvården, menar att det finns arbete så att det räcker och blir över för hennes del, och att hon hört att de som arbetar hemma ”aldrig har varit så här utvilade” och att ”de går omkring i myskläder hela dagarna”.
 
Jag kan hålla med Eva om att det är onödigt att berätta för andra att man genom sitt hemarbete känner sig mer utvilad (om det skulle vara så), och framför allt till någon som arbetar i vården som haft det väldigt kämpigt, väldigt länge.
 
Jag vill dock rikta mig direkt till Eva: om du tror att de flesta människor som arbetar hemifrån sover till klockan åtta varje dag, lagar pannkaksfrukost till familjen och håller på med små renoveringsprojekt på arbetstid, så tror du fel. Jag och mina kollegor har suttit hemma sedan i mars förra året och det gör vi för din och dina kollegors skull.
 
Vi ger upp det sociala umgänget på arbetsplatsen och möjligheten att effektivt lösa problem genom att träffas i ett och samma rum, för att du och alla andra som jobbar inom vården inte ska få ännu mer att göra.
 
Jag vill också påstå att jag, och många med mig, arbetar fler timmar hemma än på jobbet för att få gjort det som förväntas av oss. Så, istället för att bli provocerad tycker jag att du bör försöka se saker ur fler perspektiv än bara ditt eget. Och ja, jag lovar att aldrig säga till någon att jag har pyjamas till klockan 9!
 
 

Mer debatt i e-tidningen: Läs e-tidningen här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hårdare lokala regler mot smittspridning i Halland

Vård I flera veckor var smittspridningen hög men stabil, nu varnar Region Halland för den oroande ökningen. Därfö...

McDonalds: ”Måste respektera restriktionerna”

Nyheter Om förslaget att serveringsställen måste stänga klockan 20.30 träder i kraft, så kommer hamburgerkedjan att respektera ...

Debatt: Hur får vi ett samhälle för alla?

Debatt Jag var på promenad med hunden och samtidigt som jag var på väg att gå hem ser jag en ...
Annons