Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Jeremejeff är hemma för att vinna guld

  Efter ett utlandsäventyr som tagit honom till tyska Dynamo Dresden och nederländska FC Twente, är Alexander Jeremejeff nu hemma på västkusten igen. En ny vända i BK Häcken väntar för den före detta Tölö-talangen, som nu har siktet inställt på SM-guld.

  Fotboll | 16 Januari 2021 16:00

  Jeremejeff siktar på att ta sitt tredje SM-guld.

  FOTO: Arkivfoto

  Det är dags för en tredje sejour på Hisingen för Alexander Jeremejeff. När Norra Halland når anfallaren befinner han sig mitt i flytten hem från staden Enschede i östra Nederländerna, där han bott sedan augusti.

  – Det är mycket nu. Vi packar ihop huset och fixar grejer och så fort vi är färdigpackade så åker vi hem, säger han.

  I augusti 2019 lämnade han senast BK Häcken för att testa lyckan i utlandet. Tyska Dynamo Dresden blev första destinationen, där det gick lite upp och ner.

  – Vi började jävligt bra och jag gjorde både mål och assist i början. Sedan blev jag skadad, laget började hacka och vi bytte tränare. Efter det fick jag inte spela så mycket.

  När Dresden åkte ner till tredjedivisionen valde Jeremejeff att röra sig vidare. Ny anhalt blev FC Twente i nederländska Eredivisie.

  – Det har varit en rolig upplevelse, men jag har inte fått så mycket speltid. Så jag är väldigt spelsugen nu.

  Fördelar – både på och utanför planen

  Jeremejeff skulle egentligen spelat för Twente fram till sommaren, men längtan efter att komma hem blev för stor, både av sportsliga och personliga skäl.

  – Vi ville hem, och Häcken är hem. Så när de var sugna så var det enkelt. De kom trea förra året och har ett starkt lag som kan utmana i toppen.

  Du har nyss blivit pappa, vägde det in något i beslutet?
  – Det hör väl ihop. Min dotter är snart sex månader och det känns märkligt att hon ska växa upp i ett nedstängt land. Vi vill vara nära familj och vänner nu så det ska bli väldigt härligt att komma hem.

  Var det givet att det skulle bli Häcken?
  – När de var sugna var det enkelt. Jag tror det fanns intresse från annat håll också, men jag vet inte ens vilka klubbar det handlade om. Så fort Häcken kom in i bilden så körde vi på det.

  Efter sina tidigare säsonger i klubben har Jeremejeff blivit en stor favorit bland fansen på Hisingen. När han nu presenterats finns därför en förväntan att han ska leverera.

  – Det är kul att det blir en så stor grej. Det bevisar bara att man har gjort någonting bra för klubben. Jag har ju vunnit cupen med dem.

  Är målet SM-guld?

  – Ja, varför inte? Jag följde nästan alla matcher förra året och det fanns mer att ge. Jag ser inte varför vi inte ska gå för guldet.

  Vill utomlands igen

  Närheten till familjen, drömmen om ett sm-guld med sitt BK Häcken och att dottern ska få växa upp hemma på västkusten lockade alltså hem Jeremejeff denna gång. Men utlandsdrömmen har inte slocknat för det. Anfallaren vill ut igen.

  – Ja för fan. Jag ser inte på detta som att jag är en hemvändare som stannar karriären ut. Nu har jag testat på livet utomlands och vet vad det handlar om. Jag vill gärna ut igen, men inte just nu. Nu är det fullt fokus på att vinna med BK Häcken.

  Vad ser du mest fram emot nu när du kommer hem?
  – Att bara landa och få ordning på allting. Och sedan att börja spela. Jag är extremt taggad.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Aranäs tog över serieledningen

  Handboll Hallby gav HK Aranäs en gyllene chans att ta över serieledningen. Det tog mindre än tolv minuter för ...

  Hittat en formtopp efter sorgen

  Handboll Sanna Andreasson har inte stått att känna igen under vintern. Det fanns en väldigt enkel förklaring ...

  Palm kunde pusta ut efter självmålet

  Handboll Tilda Palm gjorde sex mål framåt. Men hon lyckades också med en milstolpe hon helst hade undvikit.   ...
  Annons