FOTBOLL. Försvaren Klara Rybrink, fostrad i Onsala BK, följer med Kungsbacka DFF upp i allsvenskan. Hon har övertygat klubben om att hon ska ha en plats i den allsvenska truppen 2019. 


– Man måste visa upp sig när det kommer en ny tränare och en ny trupp ska sättas. det har jag gjort. Jag sa från början att det var i Kungsbacka jag ville spela, jag har varit med på resan i två år. 


Vad har du för förväntningar?


– Jag är jättetaggad. Jag kommer nog att utvecklas ännu mer om jag fortsätter att kämpa, jag känner att jag har tagit stora steg de två åren i Kungsbacka. Nu blir det en nivåskillnad. 


Vad behöver du förbättra för att hantera nivåskillnaden?


– Jag vill bli en mer offensiv back. Det är något som jag jobbar på och som jag tror att jag kan få användning för. Tränaren Henrik Korhonen säger till föreningens hemsida:


– En spelare som växer med uppgiften och som tar regelbundna kliv i sin utveckling. Klara konkurrerar på flera platser i backlinjen och bidrar med energi både på och utanför planen. Klara är bolltrygg och kliver gärna framåt med boll, vilket passar väl in i vårt sätt att arbeta.Läs mer om KDFF i fredagens tidning.