FOTBOLL 2019-06-15 KL. 13:04

”Jag lider med mina spelare”

Arkivfoto: Christian Johansson

Åsa IF ledde mot serietvåan och var en man mer när det återstod sex minuter. Då blev de för naiva.

FOTBOLL: DIVISION 3

Laholms FK – Åsa IF 3 – 2

– Det var långa mil hem, säger tränaren Thorbjörn Svensson.

Det var en av seriens svåraste matcher, serietvåan på bortaplan, men Åsa IF hade ju ett gyllene läge att åka hem med full pott. Nu åkte de norrut tomhänta.

Det var 1–1 i paus.

– Vi spottade upp oss ordentligt i andra, säger Åsatränaren.

Efter en upprullning längs högerkanten kunde Tobias Nordström sticka fram pannan och ge gästerna ledningen med kvarten kvar.

– Då tror man att vi ska få med oss något, säger Thorbjörn Svensson.

En känsla som förstärktes tio minuter senare när hemmalaget fick en man utvisad. Men där och då förändrades den mentala matchen. Åsaspelarna kände att de hade något att förlora.

– Då kände vi att vi skulle spela en bättre egen fotboll för att vi var en man mer.

Ett desperat Laholm skickade fram lika mycket folk i offensiven och kvitterade på straff innan en drömträff ribba in på tilläggstid sänkte Åsa IF.

– Vi spelade väl naivt. Men jag lider med mina spelare att vi inte får med oss något.

Matchfakta

Laholms FK – Åsa IF 3 – 2 (1–1)

0–1 (6) Wilhelm Bäckman Winald, 1–1 (11), 1–2 (74) Tobias Nordström, 2–2 (88), 3–2 (91)