John Dahlström längst till vänster jublar. Foto: Privat

 

IK Oskarshamn chockade Hockeysverige och knep en plats i SHL. Den som säkrade avancemanget; Hanhalsfostrade John Dahlström.
– Jag har nog inte fattat det än, säger 22-åringen.

 

ISHOCKEY. Med 90 sekunder kvar av den sjunde och avgörande matchen mellan Timrå och Oskarshamn fick Hanhalsfostrade John Dahlström pucken. Timråkassen var tom och hans IKO ledde med 2–0. Det var han som fick slå in den sista spiken i kistan och säkra det historiska avancemanget under måndagskvällen.

– Just där och då vet jag inte om jag tänkte så mycket. Det var bara en otrolig glädje. Jag visste ju att det var klart.  

Hur mår du i dag?

– Jag kan inte må så mycket bättre.

 

Oskarshamn behöll bara sex spelare från säsongen 2017/18. De var tippade i mittensegmentet av allsvenskan men de avslutar säsongen som årets stora överraskning inom svensk ishockey. John Dahlström var en av spelarna som stannade.

–  Det är grymt att få ihop en sådan grupp med så mycket nytt folk.

Varför har ni lyckats nå SHL?

– Allting bygger på gruppen. Alla gör allt för varandra.

Trodde du på det här inför säsongen?

– Ja. Det var nog bara vi själva som gjorde det.

 

Det är det största som hänt 22-åringen från Kungsbacka i karriären. Direkt efter slutsignalen packade de ihop, hoppade in i det chartrade planet och var tillbaka i Oskarshamn strax för 02.00.

– Då stod fans och väntade på oss, sedan var det fortsatt fest i hallen. Man var rätt seg, det hade varit en sådan urladdning. Jag kom väl i säng runt 04, säger forwarden som under säsongen arbetat extra som brevbärare.  

Tog du ett pass i dag?

– Haha, nej. Jag har inte varit där på länge. Det har varit fullt fokus på hockeyn ett tag.

Har du förstått vad ni gjort?

– Jag tror inte jag har fattat det än. I dag ska vi fira med staden på torget. Då får man se hur mycket folk som bryr sig om oss, säger 22-åringen som har kontrakt över nästa säsong. Då väntar alltså spel i SHL.

–  Det är det man spelat för, man vill alltid uppåt. Att redan vid den här åldern få vara med och ta upp en klubb är få förunnat. Det är bara så jävla roligt.