Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

”Jag är mer eller mindre överväldigad”

Onsala Pirates coach Peter Borg gjorde stora avtryck i Södertälje som spelare. Ett tecken på det är att klubben nu hissar upp hans tröja i taket.

 

BASKET. Södertälje har bara hissat tre herrspelares tröja innan det nu är dags för Peter Borg.

Den förre storspelaren som numera tränar Onsala Pirates herrlag kommer i samband med matchen Södertälje–Jämtland att få sin tröja hissas.

– Det är jättestort och jag är stolt. Jag är mer eller mindre överväldigad, säger 58-åringen.  

 

Södertälje är en maktfaktor i svensk basket. På herrsidan har de tagit elva SM-guld, men det är som sagt få som fått se sin tröja hissas. När Peter Borgs tröja åker upp på fredag gör han Jonte Karlsson, Peter Andersson och Bill Magarity sällskap.

– Att bli uppmärksammad i den klubben… det är riktigt stort. Att mitt namn ska hänga bland deras.

Peter Borg berättar att det var en ömsesidig kärlek mellan honom och föreningen. Faktum är att han hade ett fribrev inskrivet i sitt kontrakt som möjliggjorde en flytt om han ville. Han valde aldrig att använda den utvägen.

– Så bra trivdes jag.

Varför tror du att du gjorde ett så starkt avtryck?

– Det är nog flera saker. Jag har alltid varit en engagerad föreningsmänniska även när jag spelade. Jag har hjälpt till och tränat ungdomar, jag har hållit i föräldrautbildningar och som spelare accepterade jag min roll. De uppskattade att jag alltid kämpade för laget.

 

I sin motivering till varför Peter Borgs tröja ska upp i taket skriver Södertälje Basketbollklubb: ”Hans ödmjukhet för sin roll gjorde honom till det decenniets bästa lagspelare alla kategorier.”

– Det är nästan så jag rodnar, säger Peter Borg.

Hur tror du det kommer att vara på fredag?

– När jag gifte mig med Anette och blickade ut i kyrkan så kände jag igen alla. Jag hoppas att det blir likadant på fredag. Att det är många från den tiden som vill dela den här stunden med mig och min familj kommer att vara med. Att vara med familj och vänner ser jag framemot. Vill man minnas mig i framtiden behöver man inte gå till kyrkogården, då kan man gå till Täljehallen, säger han och skrattar.

Christian Johansson
Reporter christian.johansson@norrahalland.se 0300 52 13 68

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

MÅNDAG 1 JULI 

19.30. IF Norvalla - Onsala BK, DM-herrar, kvartsfinal, Norvalla IP

 

TISDAG 2 JULI 

19.00. Tölö IF - Väröbacka GIF,Div 4 Herrar, Hamravallen

 

ONSDAG 3 JULI 

19.00. Åsa IF - Skene IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

19.00. Kungsbacka IF - BK Astrio, Div 4 Herrar Tingbergsvallen

 

TORSDAG 4 JULI

19:00 Onsala BK - Valinge-Derome DFF, Div 1 Mellersta Götaland, damer. Rydets IP Onsala

19.00. Åsa IF -...

Läs Mer

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera