Vädret idag
Skurar
16°C
Prognos juli 22, 2019
dag
Mestadels molnigt
18°C
 

Jag är inte 45, jag är 73:a!

När någon frågar om min ålder svarar jag att jag är 73:a, precis som jag har gjort sedan förra årtusendet. Propsar någon på att jag ska uttrycka åldern i år, blir jag lika förvånad varje gång över mitt svar. Är jag verkligen 45 år? Jag klämmer ju tillfälliga ungdomsfinnar så att de sticker ut mer än eventuella rynkor!

 

Jag älskar att läsa, men på bara några veckor har jag märkt en drastisk försämring av min syn. Jag kan alltså inte längre läsa texten på små förpackningar! Och på långt avstånd är människors ansikten suddiga. Den här snabba, negativa utvecklingen är skrämmande, men jag har förstått att det är ett vanligt förekommande fenomen bland ”typ” 73:or.

 

Jag äter lika ofta och mycket som barnen, men det går tydligen inte längre. Jag ska inte växa mer och behöver inte lika mycket energi. Det är en svår information att minnas. Jag har samma ”frisyr” som jag hade när jag var 17, då jag alltså också var 73:a. De första gråa håren som kom var lätta att rycka bort. Men efter det att Stora Sonen tagit ett foto på något som jag trodde föreställde en närbild på ett långhårigt virvelmarsvin, men som visade sig vara en bild tagen uppifrån rakt ner i mitt hår, inser jag att det inte hjälper med punktinsatser. Tröstar mig med att ”millenials” faktiskt färgar håret grått.

 

Var på fest i helgen och där var det många födda på 60- och 70-talet och alla dansade fantastiskt bra. Såg precis ut som oss 1999! Det var inte alls som när jag till exempel var med på min egen pappas 40-årsfest. Där dansade han och hans vänner jättetöntigt. Skönt att det har skett en sådan utveckling!

 

En lördag var vi med en kompisfamilj på Esters och fick ett bord i bardelen. Samtal med jämnåriga har inte förändrats mycket sedan förra årtusendet. Det skulle väl vara det att vi tappar namn. Det kan bli svårt att hänga med i konversationen, för man vet inte vilket parti eller vilken bok, film eller kändis som diskuteras. Men vi har trevligt! Plötsligt sänks belysningen och musiken höjs, så vi har svårt att se och höra varandra. Människor från det här årtusendet väller in. De tittar klentroget på oss – föräldrar med barn. När vi går skrämmer vi nog tjejen i garderoben då vi säger att vi kanske kommer tillbaka senare.

 

I går när jag gick upp för trappan hörde jag ett otäckt krasande ljud. Jag stannar till. Det blir tyst. Jag börjar gå igen och hör åter knastret. Jag lokaliserar förskräckt ljudet till mina egna knän! Ålderstecken? Nejdå! Jag rusar och gör två barnsliga flätor i mitt hår, tar på mig springkläderna och ger mig ut på värsta löpturen. Eftersom jag inte riktigt hinner urskilja vem jag möter, så hälsar jag lika käckt på alla.

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

 1. lisa nordqvist
  februari 27th, 2019 13:16

  Klockrent Ulrika!
  Jag är också 73:a och känner verkligen igen mig i det du skriver! Skrattade gott åt dina beskrivningar!
  Tack för skrattet!
  Med vänlig hälsning Lisa

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!