16 Oktober 2020 09:26 | Stefan Pettersson

Ni kan vara lugna. Jag ska börja med att påpeka att jag inte är pyroman. Däremot tycker jag att det är underbart att träffa människor som brinner för något. I min yrkesroll träffar jag väldigt många människor. Och det finns gott om personer som brinner för sin sak och på så sätt kan driva på utvecklingen, entusiasmera andra och förverkliga stora projekt.

Upplyftande möte

I förra veckan var jag med om ett sånt upplyftande möte. Jag var bjuden på lunch av två kvinnor i Norra Hallands konstförening. Jag ska vara ärlig och säga att mina konstkunskaper är ganska begränsade. Visst har jag varit på en hel del konstutställningar och besökt flera berömda konstmuseum. Men titeln konstkännare är nog i princip min motpol. Och vår konstsamling hemma är inte heller direkt imponerande. Lite Hötorgskonst tillsammans med målningar och glaskonst från lokala konstnärer i Motalatrakten. Och en tavla som en gång i tiden köptes i det forna Jugoslavien.

Härligt engagemang

Hur som helst, trots lite bristfälliga konstkunskaper blev det ett mycket trevligt och givande möte. Det gick inte att ta miste på de två kvinnornas engagemang. Här snackar vi verkligen brinnande intresse och det var lätt att ryckas med i de målande förklaringarna. Framför allt när ett Konstens hus kom på tal. Och tanken kanske är vild, men visst vore det häftigt med ett Konstens hus i Kungsbacka. Det vore bara att gratulera om konstföreningen skulle lyckas påverka beslutsfattarna i den riktningen. Så kämpa på! Jag håller tummarna för att det blir verklighet.

Lära mig något nytt

Och i väntan på ett Konstens hus får det bli några besök på Galleri Hjertstedska Villan, så kan jag i varje fall lära mig något nytt om konst.

Ha en trevlig helg.

Läs fler krönikor här