Nollade för andra hemmamatchen i rad. Den stekheta offensiven från tidigare har svalnat betänkligt.
– Jag känner inte riktigt igen oss, säger målvakten Arvid Söderblom.ISHOCKEY: ALLETTAN


Hanhals Kings – Tranås AIF 0 – 2Ludvig Rantanen hittade Fredrik Johansson helt fri i slottet. Målet var halvöppet, men trotjänaren fick inte upp pucken över ett målvaktsbenskydd.


– Den ska bara sitta. Jag ska få upp den och det ska vara mål, säger forwarden.Det blev inte mycket farligare framåt. På den översta punkten på taktiktavlan i omklädningsrummet stod det ”Driv på mål”. Det var en punkt som inte efterlevdes.


– Vi gör det någon gång, då får vi med oss en utvisning. Men det var för få gånger. Det blir frånvändningar i hörnen. Till slut straffas vi, säger Fredrik Johansson.Tranås avgjorde med ett så kallat skitmål. Gästernas Eric Gustafsson försökte spela igenom Hanhalsboxen. En skridskostuds senare blev det till en perfekt passning till sig själv och målet var tomt.


– De gör mål i powerplay och vi gör det inte. Just nu är vi inte där, säger Fredrik JohanssonDefensivt stängde hemmaspelarna effektivt ytan framför Arvid Söderblom i kassen. Det var i andra änden poängen försvann. Med fem minuter kvar fick Hanhals Kings chansen i 5-mot-3. Det hände ingenting.


– Det var riktigt dåligt offensivt, säger lagets poängkung Robin Carlsson.  


Vad säger du om powerplayläget?


– Det var enkla misstag så pucken trillar ut. Vi blir inte fast länge så vi kan pulverisera dem. Skärpan var inte där. Vi gör en bra match överlag men måste hitta ett sätt i offensiven att vinna matcherna.Matchfakta


Hanhals Kings – Tranås AIF 0 – 2 (0–0, 0–0, 0–2)


0–1 (52.33), 0–2 (59.57)


Skotten: 26 – 28 (9–8, 10–7, 7–13)


Publik: 312