ISHOCKEY 2022-03-18 KL. 12:30

Tweet en anledning till avsked

Av John Skoglund

Under torsdagskvällen kommunicerade Hanhals att tränaren Per Ljusteräng fick sparken. Ordförande Henning Lagerbielke berättar nu vad han anser om beslutet och hur det går med rekryteringen av en ny tränare.

Tweet en anledning till avsked
Hanhals ordförande Henning Lagerbielke Foto: Hockeyettan

TV-klipp och nyheter

Turbulensen i Hanhals har gjort att Per Ljusteräng fick sparken från sin post under torsdagskvällen. Hanhals ordförande Henning Lagerbielke får frågan om varför tränaren avskedas.
– Jag tycker att det är en sak mellan föreningen och Per, vi har valt att gå skilda vägar. Per har gjort ett bra jobb men nu har vi tagit det beslutet.

Läs mer: Hanhals sparkar ovetande tränare

Under händelseförloppet de senaste dagarna, med först nyheten om att klubben drar sig ur kvalspelet för att sedan ändra beslutet, så publicerade Per Ljusteräng en tweet.
– När det gäller tweeten där tar han inte ansvar som föreningsföreträdande. Detta är en av faktorerna som ligger till grund av uppsägningen, säger Henning Lagerbielke.

Att klubben nu ändå tar möjligheten att försöka kvala sig kvar i hockeyettan beror på att externa aktörer tar kostnaderna för vad ett kvalspel kostar.
– Vi behöver inte ta en risk ekonomiskt när vi går in i kvalet. Det engagemang som väckts till liv är fantastiskt och externa aktörer skjuter till pengar, säger Henning Lagerbielke

Under januari månad kom nyheten från Hanhals att det fattades miljoner i kassan och ett arbete med att försöka lösa krisen inleddes och senare kom nyheten att det såg bättre ut.

Frågan var om man redan då tänkte sig att det var en möjlighet att dra sig ur från ett eventuellt kvalspel, men inte kommunicerade att det var en möjlighet till bidragsgivarna.

Kontentan var då att man bara skulle degraderas en division och inte hela vägen ner vid en urdragning ur serien redan i januari.
– Vi har jobbat med många olika scenarion och det är ett av dessa. Men vi har hela tiden haft ambitionen att först inte behöva kvala och sen att kunna göra genomföra kvalet.

Hanhals behöver nya ledare i båset för det framtida kvalspelet.
– Den nya tränargruppen kommuniceras snart, där är två av tre tränare klara. Vi väntar in det tredje namnet och bör senast nästa vecka kunna berätta detta, avslutar Henning Lagerbielke.

Det två tränarna som är klara kommer från de egna leden och har tidigare gjort ett bra arbete i föreningens verksamhet.
TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.