ISHOCKEY 2021-10-24 KL. 19:43

Svaga starten blev avgörande

Av Oliver Marshall

Det tog 19 sekunder. Sedan fick motståndarnas Gabriel Olsson stå fri och prickskjuta ledningsmålet bakom Scott Hector i Hanhalskassen. Fem minuter senare fick samma Olsson lika ostört sätta dit tvåan, och mardrömsstarten var ett faktum.

Hanhalsspelarna hade ingen rolig eftermiddag i Kungsbacka ishall. Foto: Oliver Marshall

Samtliga 272 åskådare som besökte Kungsbacka ishall under söndagen hade inte ens hunnit sätta sig innan det första baklängesmålet var ett faktum. När det ett par minuter senare ringde bakom Scott Hector på nytt såg matchbilden hopplös ut för Hanhals, trots att den knappt hade börjat.
– Vi pratar om det inför varje match, att vi släpper tidiga puckar och får en rejäl uppförsbacke redan från start. Så var det även i dag, säger Jacob Olbing.

Som avrundning på lagets svaga första period kom även 0–3 med knappt fyra minuter kvar. Ännu en gång fick en Kalmarspelare stå helt ren och prickskjuta in pucken bakom Hector.
– I dag var det rena markeringsmissar. De fick stå helt rena framför mål, säger Olbing.
Hur kan ni göra det bättre?
– Det är en inställningsfråga. Det gäller att tävla mer än vad vi gjorde i dag. Vi måste vilja slå vår gubbe framför mål, de fick åka in i slottet som de ville och lägga in puckar.

"Som bortblåst"

Halvvägs in i period två kom matchens enda lyckostund för hemmalaget, när Alexander Stensson satte dit en reducering från distans.
– Då trodde vi självklart på det. Men uppförsbacken var ändå ganska stor och det blev många utvisningar som gjorde spelet väldigt ryckigt, säger Jacob Olbing.

När bortalaget på nytt gick upp i en tremålsledning försvann hoppet om en vändning hos Hanhals. I den tredje fick Scott Hector hämta ut den femte, samt sjätte pucken för dagen ur nätet. Hanhals Kings har lite att jobba på, menar kapten Olbing.
– Matcherna innan har vi spelat ganska bra, framför allt sist mot Mörrum då vi tar matchen till förlängning. Men i dag var det som bortblåst. Vi vet att spelet finns där, vi måste bara jobba på att kunna plocka fram det, säger han.

Matchfakta
Hanhals Kings – Kalmar 1 – 6 (0–3, 1–1, 0–2)
0–1 (00.19), 0–2 (04.23), 0–3 (16.04), 1–3 (29.50) Alexander Stensson, 1–4 (37.55), 1–5 (43.17), 1–6 (52.02)