ISHOCKEY 2022-02-16 KL. 15:02

Positivt för Hanhals – ekonomin är under kontroll

Av Eric Andersson

För ett par veckor sedan vädjade Hanhals till medlemmarna att bidra med ekonomiskt stöd då tre miljoner av de budgeterade intäkterna saknades. Nu anses den ekonomiska situationen vara under kontroll.

Positivt för Hanhals – ekonomin är under kontroll
Det ekonomiska läget bedöms vara under kontroll för Hanhals. Arkivfoto: Eric Andersson

I slutet av januari gick Hanhals ut och informerade om att tre miljoner av de budgeterade intäkterna saknades. Orsaken till inkomstbortfallen var främst att föreningen inte kunde genomföra sina cuper och läger som planerat.

Nu, ett par veckor senare, bedömer klubben att läget är under kontroll på ett annat sätt än det var då.

– Man ska komma ihåg att det var tre miljoner som saknades i förhållande till budget. Vi har en utmaning framför oss och kommer antagligen gå back i år. Men gör vi allting rätt kanske vi kan nå ett nollresultat, säger Henning Lagerbielke, ordförande i Hanhals.

Men situationen är fortfarande allvarlig?
– Jag bedömer inte att det finns någon risk för konkurs. Men så fort man inte kan garantera ett nollresultat är läget allvarligt, säger Lagerbielke.

Sista helgen i januari hade Hanhals sin trekronasmatch mot KRIF. Ett upplägg där sponsorer och privatpersoner bidrar med en viss summa beroende på publiksiffran. Totalt samlade klubben in 375 000 kronor varav 90 000 gick till de lag som rekryterade bidragsgivarna, och resterande del tillföll föreningen.

– Det var hyfsat men ingen folkfest om man säger så. Vi hade budgeterat för 200 000 men sedan vill man alltid ha mer, ett bra år har trekronan genererat en halv miljon.

Nej från kommunen

Henning Lagerbielke berättar att Hanhals har varit i kontakt med Kungsbacka kommun om ekonomiskt stöd men fått nej. Men medlemmarna har visat sitt stöd och bidragit med pengar.

– Jag tycker att vi har fått bra stöd från våra medlemmar. Det är många som har hjälpt till med olika stora belopp.

Exakt hur mycket pengar som Hanhals har fått in kan inte Henning Lagerbielke kommentera. Men han bedömer att situationen nu är under kontroll.

– När vi konstaterade att intäkterna inte kommer i den takt vi hade hoppats vidtog vi åtgärder. Jag tycker att vi haft situationen under kontroll hela tiden, säger han.SENASTE TV-NYHETERNA

Stal barnkläder för 1 800 kr på Hede outlet
NYHETER 2022-09-25 KL. 16:27

Stal barnkläder för 1 800 kr på Hede outlet

Lerkilsveteranerna ordnade upphämtningen
FOTBOLL 2022-09-25 KL. 15:03

Lerkilsveteranerna ordnade upphämtningen

Historisk skördemarknad
NYHETER 2022-09-25 KL. 14:03

Historisk skördemarknad

Tölös 90-årspresent: ett säkrat kontrakt
FOTBOLL 2022-09-25 KL. 12:31

Tölös 90-årspresent: ett säkrat kontrakt

Nyförvärven levererade omgående
SPORT 2022-09-24 KL. 19:56

Nyförvärven levererade omgående

Skön stämning på allsången
KULTUR & NÖJE 2022-09-24 KL. 18:00

Skön stämning på allsången

Fler nyheter