ISHOCKEY 2021-09-07 KL. 21:58

Nyförvärvet Emil Backmans uppvisning

Emil Backman har väntat på genombrottet i två säsonger. Mot Jonstorp visade han sin klass och lämnade med 2+3. Och var det månne ett embryo till en slagkraftig förstakedja som centern visade upp tillsammans med Albin Storm och Erik Andersson?

Nyförvärvet Emil Backmans uppvisning
Emil Backman dominerade händelserna.



Albin Storm blickade ut till vänster och fann Emil Backman som visste vad han skulle göra. Pucken skickades rakt igenom Jonstorpförsvaret till en helt solo Erik Andersson som bara hade att raka in 5–0 i tom kasse. Det var förstakedjan bestående av just nämnda trio som hade lekstuga och lekledare var definitivt Emil Backman.

– Vi spelade på våra styrkor, hade bra fart och kommunikation, säger centern.

Hanhals Kings har de senaste säsongerna fått fram vassa förstakedjor som satt skräck i motståndarlagen. Säsongen 2016/17 var det Kristoffer Wikner Sundborg, Pontus Gulldén och Mattias Skog som levererade. 2018/19 var Pontus Andréasson, Robin Carlsson och Mattias Elfström hela söderettans vassaste anfallstrio.

 

Fem poäng av centern


Senast Emil Backman var i Hanhalströjan, 2019/20, parades han ihop med Jesper Emanuelsson och Ludwig Niederbach. Efter att ha övertygat på försäsongen så stagnerade poänggörandet och det blev aldrig någon succé.

– Starten förra gången här var väldigt bra. Sedan kom en ljumskskada och efter det hade jag inte samma istid längre, säger 23-åringen Nu flankerades han av Erik Andersson och Albin Storm. Kedjan har tränat en hel del ihop – detta var första matchen och de lämnade med fyra gjorda mål. Emil Backman var inblandad i samtliga plus en bonusassist till backen Linus Andersson som dunkade dit ett slagskott.

– Det kändes bra, vi har har högt till tak och pratar mycket. Jag tror det kan bli kanon, det känns som att vi har olika styrkor, säger centern. Han kommer från egentligen två säsonger där det inte tagit önskad fart. Klivet att bli en toppspelare i hockeyettan har han inte lyckats ta.

– Jag har mognad som person nu, det hjälper för att bli en ledande spelare. Tidigare var jag inte så verbal. Jag är även tyngre, vilket gör att jag kan för mig på ett annat sätt, säger Emil Backman som med sina fem poäng spräckte säsongens poängnolla och Hanhals Kings vann säsongens första träningsmatch.

 

Läs mer om Erik Anderssons resa här

 

Läs fler sportnyheter här

 

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.