ISHOCKEY 2022-01-12 KL. 22:57

Hjärnsläppet kostade – föll i straffdramat

Av Oliver Marshall

Hanhals Kings hade serieledarna i brygga när Jonatan Stuxberg pricksköt 3–1 med knappt tio minuter kvar att spela. Men reduceringen kom strax efter, och kvitteringen kom efter att Victor Widlund försatt laget i ett fyra minuter långt boxplay.

Hjärnsläppet kostade – föll i straffdramat
Hanhalsspelarna deppar efter att ha släppt in kvitteringen. Foto: Oliver Marshall

I en första period som innehöll anmärkningsvärt få avblåsningar och inte en enda utvisning var det ett hemmalag som stod för energi och ett uppoffrande spel. Bortalaget hade en del spel i offensiv zon, men det var Hanhals Kings som stack emellan och satte dit matchens första mål. Robin Sundman registrerades för en assist, men det var målskytten, Albin Svensson, som stod för det stora arbetet. Bortamålvakten kom lite långt ut, vilket Svensson registrerade. Hanhalsspelaren hann först på pucken och petade in 1–0, vilket stod sig perioden ut.
– Ledningsmålet hjälpte oss. Sedan var det lite flyt att vi lyckades hålla undan. De hade sina chanser också, säger Hanhals tränare, Per Ljusteräng.

Om Nyköping börjat äta sig in i matchen redan i den första perioden, var det tydligare att den andra tillhörde bortalaget än mer. Knappt halvvägs in i perioden kom också kvitteringen, rättvist enligt Per Ljusteräng.
– Det var en ganska jämn match efter två perioder och oavgjort kändes nog logiskt, säger han.

Noterbart från period två var också att assistmakaren Robin Sundman fick en klubba i ansiktet, och blev av med två tänder.


Kim Roussakoff lämnar isen med Robin Sundmans tand. Foto: Oliver Marshall


Sågar Widlunds beslut
I den tredje kom Hanhals Kings ut med en energi likt den de hade i första, men skärpan var desto vassare. När Erik Andersson skickade in 2–1 kändes det inte ologiskt, och när sedan Jonatan Stuxberg pricksköt in trean med drygt tio minuter kvar såg det ut som att Hanhals skulle fälla serieledarna.
– Vi var mycket bättre än dem första tio, berömmer Per Ljusteräng.


När Jonatan Stuxberg skickade in 3–1 såg det ljust ut för hemmalaget. Foto: Oliver Marshall


Det han sedan skulle få se hade Hanhalstränaren inte lika mycket lovord för. Först fick han se sitt lag släppa in en reducering, tämligen omedelbart efter lagets 3–1-mål.
– Det är ett misstag som jag pratat om redan sedan i höstas, som vi gör gång efter gång, säger han.

Med knappt fem minuter kvar av matchen händer sedan det som skulle kosta Hanhals segern. Victor Widlund tar först en utvisning för tripping, för att sedan i momentet efter åka på en till tvåminutare för slashing. Fyra minuter i båset blev priset för aktionen.
– Det är jättedåligt och det vet han om också och det sa jag till honom. Det får inte hända. Att man själv blir besviken är en sak, men det får inte gå ut över laget, säger Per Ljusteräng.

Utdragen straffläggning
Precis i slutskedet av spelet i numerärt underläge kom kvitteringen, och matchen gick till förlängning. Där skapade Hanhals de vassaste chanserna, men inget av lagen lyckades göra mål. Straffar behövdes för att skilja lagen åt, och där drog till slut bortalaget det längsta strået och knep extrapoängen.
– Vi slår ganska dåliga straffar, konstaterar Ljusteräng.

En poäng blev det mot serieledarna, vilket lämnade en bitter eftersmak hos tränaren.
– Vi får ta poängen och vara nöjda med den, men vi behöver energin man får av vinster också. Men vi spelade med sju juniorer idag, utifrån det så gör vi det bra, säger han.

Matchfakta: Hockeyettan
Hanhals Kings – Nyköping 3 – 4 (1–0, 0–1, 2–2, 0–0, 0–1)
1–0 (08.51) Albin Svensson, 1–1 (29.59), 2–1 (48.36) Erik Andersson, 3–1 (49.36) Jonatan Stuxberg, 3–2 (50.54), 3–3 (59.55) 3–4 (65.00)

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt
NYHETER 2024-03-26 KL. 19:00
Premium

Unga erbjuds pengar för bilder – eller se sexakt

”Jag tror att alla någon gång har stött på sådant här”

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger
HANDBOLL 2024-03-26 KL. 18:00
Premium

Stjärnduon inför avgörandet – går för seger

"En väldigt viktig match för Aranäs framtid"

Fler nyheter