ISHOCKEY 2022-04-15 KL. 20:32

Hanhals tappade tvåmålsledning – nedflyttningen är nära

Av Eric Andersson

Matchen som började så bra slutade i ännu en förlust för Hanhals. Nu talar allt för att det blir nedflyttning och spel i hockeytvåan nästa säsong.

Ett sargat Hanhals med tre raka förluster i ryggen tog sig an Mjölby som inför matchen hade lika många inspelade poäng som Kungsbackalaget.

I den första perioden fick Hanhals en riktig smakstart när Victor Widlunds 0–1 följdes upp av ytterligare ett bortamål efter 14 minuter. Men ett Mjölbymål minuten före periodpaus skulle visa sig bli starten på Hanhals genomklappning.

Mittperioden blev mållös, inledningen av tredje perioden likaså. Men med åtta minuter kvar att spela kvitterade Mjölby. Ett par minuter senare fick Hanhals chansen att återta ledningen i powerplay, men istället var det hemmalaget som gjorde mål i numerärt underläge.

Därefter försökte Hanhals mobilisera kraft för en slutforcering men matchen slutade 3–2 till Mjölby. Det innebär att Hanhals har ett riktigt mörkt utgångsläge inför de två återstående matcherna. Med fem poäng upp till säker mark talar det mesta för att Kungsbackalaget åker ur och spelar hockeytvåan kommande säsong.

Matchfakta: Hockeyettan Kval
Mjölby–Hanhals Kings 3 – 2 (1–2, 0–0, 2–0)
0–1 (11.17) Victor Widlund, 0–2 (13.47) Rasmus Rosenqvist, 1–2 (19.10), 2–2 (52.17), 3–2 (54.49)