ISHOCKEY 2022-01-25 KL. 22:10

Hanhals föll efter galen andra period

Av Eric Andersson

Hanhals Kings tog emot tabelljumbon Segeltorp i jakt på sin andra raka seger. Men en tappad tvåmålsledning på tre minuter och ett matchstraff i slutminuterna gjorde att bortalaget kunde dra det längsta strået.

Hanhals föll mot tabelljumbon. Foto: Eric Andersson

Det var bortalaget som var hetast i matchinledningen och hade vid ett par tillfällen bud på ett ledningsmål men hemmamålvakten Scott Hector parerade. Hanhals jobbar sig därefter in i matchen, gör 1–0 och i slutet av perioden har man även en puck i målramen.

Efter den första periodpausen väntade en svängig andra period med många mål. Hanhals utökar till 2–0 efter 26 minuter, men drygt tre minuter senare hade bortalaget gjort tre snabba mål och vänt till 2–3.

– Det är svårt att säga vad som går snett där men det känns som att vi slappnar av lite och då smäller det mot alla lag i den här serien, säger Rasmus Rosenqvist.

Målkalaset fortsatte

Och målkalaset var inte slut där. Hanhals kvitterade snabbt, men Segeltorp återtog ledningen 24 sekunder senare. 4–4 var ställningen efter den smått galna andra perioden efter att Rasmus Rosenqvist kvitterat med sitt andra mål för kvällen.

– För egen del kändes det bra idag. Jag försökte inte tänka så mycket utan bara köra på och det är då det brukar gå som bäst, säger tvåmålsskytten.

Rasmus Rosenqvist gjorde två mål i matchen.

Tredje perioden blev en jämn historia med målchanser åt bägge håll. Men i slutet av matchen fick Hanhalsspelaren Jonathan Stuxberg ett matchstraff och Segeltorp får spela powerplay i fem minuter. Hanhals orkade inte stå emot pressen och bortalaget segrade med 4–5.

– Jag såg inte vad som hände vid matchstraffet men det är väldigt surt att förlora när vi har en poäng så länge, säger Rasmus Rosenqvist.

Matchen mot Segeltorp var den första av sex matcher kommande elva dagar för Hanhals. Redan imorgon är det ny match borta mot Kumla.

– Det bara att ladda om och gå ut och kriga imorgon också. Den här veckan avgör om vi ska kvala neråt eller vara med i racet uppåt, säger Rosenqvist.

Matchfakta: Hockeyettan
Hanhals Kings – Segeltorp 4 – 5 (1–0, 3–4, 0–1)
1–0 (16.20) Emil Saarinen-Ek, 2–0 (26.25) Rasmus Rosenqvist, 2–1 (26.38), 2–2 (29.40), 2–3 (30.00), 3–3 (33.14) Victor Widlund, 3–4 (33.38), 4–4 (34.43) Rasmus Rosenqvist, 4–5 (58.38)