ISHOCKEY 2022-04-10 KL. 18:58

Bottennapp för Hanhals – blev nollade igen

Av Eric Andersson

Förlusten med 0–3 mot Borås i onsdags följdes upp med ytterligare en hemmaförlust utan något mål framåt.
– Det är lite tufft just nu med 120 mållösa minuter. Vi får ta oss en rejäl tankeställare, säger Hanhalsspelaren Emil Backman.

Bottennapp för Hanhals – blev nollade igen
Pucken ville inte in för Hanhals den här gången heller. Foto: Eric Andersson

Den första perioden var en jobbig historia för Hanhals där man fick spela boxplay stora delar av perioden. Efter en pigg inledning där Erik Andersson hade den bästa målchansen efter ett par minuter var det Guts som tog över. Hanhals första utvisning kom efter fem minuter, en utvisning som man lyckas spela av utan större bekymmer. Men kort därefter fick Albin Storm matchstraff för huvudtackling och fem minuter i numerärt underläge väntade för Hanhals.

– Det är ingen optimal start på matchen. Man vill ha ett par fina byten i början och komma in i det, nu blir det istället att vi får skjuta ifrån oss pucken i boxplay, säger Emil Backman.


Jacob Olbing gav både motståndare och domare en tryckare längs sargen.


I powerplay nummer två gjorde Guts mål efter bara några sekunder. Men Hanhals, som fortsatt hade drygt fyra minuter framför sig i numerärt underläge, löste de minuterna på ett bra sätt. Mot slutet av perioden spelade Hanhals upp sig och vaskade fram en bra chans men Robin Sundman lyckades inte få igenom skottet. I anfallet efter, vilket skulle bli den första periodens sista, utökade Guts till 0–2.

Hanhals hade svårt att vaska fram riktigt heta målchanser. Två minuter in i den andra perioden prickade hemmalaget stolpen men mycket närmare än så kom man inte i mittperioden. Guts fortsatte däremot att producera mål i numerärt överläge när 0–3 kom i mitten av perioden. Minuter senare kom även mål nummer fyra och det var rullgardin ner för Hanhals.


Emil Backman var inte nöjd med prestationen.


Sista perioden blev en tämligen avslagen historia. Hanhals trycker på i inledningen utan att få utdelning. Det var istället Guts som skulle göra matchens sista mål när en Hanhalsspelare oturligt styrde in pucken i eget mål och fastställde slutresultatet 0–5.

– Vi har ingen riktig skärpa när vi kommer till sista tredjedelen utan är lite för bekväma och tar oss inte in framför kassen. Det måste grisas mer framför mål, sedan saknar vi att få med oss ett par studspuckar men det är hårt jobb som krävs för det, säger Emil Backman.

Guts kändes betydligt hetare än er idag?
– Vi vill väldigt mycket och då är det lätt att det låser sig. Men det är en ryckig match och då är det svårt att komma in i det, säger Backman.


Matchfakta: Hockeyettan kval
Hanhals Kings–Guts 0 – 5 (0–2, 0–2, 0–1)
0–1 (10.30), 0–2 (19.49), 0–3 (31.15), 0–4 (36.03), 0–5 (55.41)
Publik: 150

TV-klipp och nyheter

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis
NYHETER 2024-03-29 KL. 09:00
Premium

Utsatt jobb – men Krister trivs med att vara polis

Samarbeten nyckeln till att vinna kamp mot brottsligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 15:00
Kungsbackaquizet med det svarta fåret
Premium | FOTBOLL 2024-03-29 KL. 14:08
Nykomlingen från hela Kungsbacka
Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.