Annons

Ingen lunch för gymnasieelever

I Borås får gymnasieelever lunch trots distansundervisningen. Varför gör inte Kungsbacka så, undrar en förälder som har svårt att få ekonomin att gå runt.

Skola | 01 April 2020 07:03

All undervisning på gymnasierna sker sedan ett par veckor på distans. Det har i Kungsbacka inneburit att skolmaten slopats.

Men i Borås serveras fortfarande lunch, har en förälder noterat och undrar i ett mejl till kommunen om inte Kungsbacka kan göra det.

Förvaltningschef Cynthia Runefjärd ger inte mycket hopp. Hon svarar att Kungsbacka och huvuddelen av grannkommunerna inte erbjuder lunch, och att Kungsbacka i nuläget inte har några planer på att göra det.

Det finns rent formellt inga krav på att en kommun ska erbjuda kostnadsfria luncher på gymnasiet, inte ens i coronafria tider.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

  • Skriv din kommentar…Nej, det är klart att det inte finns något formellt krav på detta, Cynthia! Det hade ju varit ett friskt initiativ av en borgerligt styrd kommun som Kungsbacka att dels se till att ungdomarna får ett riktigt mål mat per dag och att även hålla igång restaurangerna som ju kämpar för sina liv. Har hört att Kungsbackaborna även stödjer denna ide´. Kanske dags att röra om i Kommunhuset vid nästa val. Allt går på rutin, nya chefer tillsätts och det sparas längst ner i organisationen. Organisations pyramiden är snart upp och ner! Bara hövdingar och en indian….

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Lugn polisnatt – trots många unga som festade

Blåljus Trots att många ungdomar var ute och festade, blev natten mot söndag förhållandevis lugn i Kungsbacka. ...
Annons