Annons

Inga nya pengar till KDFF

Den akuta ekonomiska krisen i KDFF ser ut att fortsätta. Nu ber föreningen  kommunen om drygt en halv miljon i stöd - men de pengarna får de hitta någon annanstans.
– Vi kan inte ge mer än vad vi redan erbjudit, säger Kristina Karlsson, ordförande i Kultur och fritid.
Politik | 14 Juni 2019 13:24

Den akuta ekonomiska krisen i KDFF ser ut att fortsätta. Nu ber föreningen  kommunen om drygt en halv miljon i stöd – men de pengarna får de hitta någon annanstans.

– Vi kan inte ge mer än vad vi redan erbjudit, säger Kristina Karlsson, ordförande i Kultur och fritid.

Inför torsdagens nämndmöte fick Kultur och fritid en sent inkommen fråga att ta ställning till. I en skrivelse söker Kungsbacka DFF bidrag om 590 000 kronor, pengar som de anser krävs för att klara av de kostnader det innebär att spela hemmamatcher i Varberg. Men några extra pengar blir det inte.

– Framförallt har vi ingen möjlighet att under sittande möte fatta det beslutet. Så vi har gett förvaltningschefen i uppdrag att besvara skrivelsen, säger Kristina Karlsson.

Tills vidare får klubben nöja sig med de pengar som redan erbjudits.

– Vi har sedan tidigare erbjudit att bidra med halva kostnaden för hyra av planen i Varberg. Den ligger på 15 000 kronor per tillfälle, och de spelar elva hemmamatcher den här säsongen. Så det handlar om 82 500 kronor extra som de får utöver de ordinarie bidragen, säger Kristina Karlsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kalsongbråket gick till domstol

Fotboll Sport Light stämde Kungsbacka DFF men backade sedan. Bakgrunden till bråket var försäljning av underkläder. ...

Tidigare sportchefens företag kritiseras

Fotboll Kungsbackaföretaget Sport Light har kritiserats av sina klienter som varnar för företaget. Kungsbacka DFF var deras fö...

Andrup om mötet med Zlatan: "En chock"

Fotboll Hammarby och Klara Andrup fick finbesök under en träning förra veckan. Världsstjärnan, och delägaren ...
Annons