I dagsläget är de få personer i Halland som drabbats av influensan visar ny statistik, enligt ett pressmeddelande från Region Halland.

Influensan ligger lågt i hela landet men väntas öka under de kommande veckorna när de flesta har återvänt till arbete och skola efter ledighet.

– Det är hög tid att vaccinera sig eftersom det tar upp till två veckor att få fullt skydd av vaccinationen. Vaccinets effekt beräknas kvarstå i cirka 6 månader, säger Anders Enocksson, smittskyddsläkare i Halland.

Allvarligt sjuka bör vaccinera sig

Sjukvården rekommenderar personer med risk för att bli allvarligt sjuka att vaccinera sig. Till den gruppen hör bland annat gravida, personer äldre än 65 år, eller med vissa sjukdomar som hjärtlungsjukdom,  diabetes eller kraftigt nedsatt immunförsvar.

På din vårdcentral kan du boka tid för vaccination. I nuläget finns vaccin kvar på de flesta halländska vårdcentralerna.

I december 2018 tog influensavaccinet helt slut hos Kungsbackas vårdcentraler.

 

Tidigare: Slut på influensavaccin 

Tidigare: Dags för influensasprutan

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.