Indisk restaurangkedja öppnar i Kungsbacka
Masalfamiljen öppnar sitt sjunde Masala Kitchen. Men det blir för första gången de testas i ett shoppingcenter.
Masala kitchen
I september öppnar de sitt indiska kök i Kungsmässan.
Masala Kitchen finns på fem platser i Göteborg och har en restaurang i Mölndal. Till hösten öppnar de på Kungsmässan.
– Kungsbacka är en stad som växer och där det finns potential. De började med att vi skulle öppna The Goods där (amerikanska hamburgare), men vi insåg att det nog kan funka med fler ställen, säger Sabina Ståhle, Masalafamiljen.
Att öppna i ett shoppingcenter är nytt för dem.
– Det känns väldigt spännande. Det jobbar mycket människor där och det rör sig mycket folk vilket gör att det finns stor potential till luncher och take away. Men sedan är det svårt att veta hur många som sitter kvar i ett köpcenter på kvällarna för att äta, det blir intressant att se, säger Ståhle.
Passar som take away
Masala Kitchen är klassiskt indisk mat. Den första restaurangen öppnade för 15 år sedan i Göteborg. Intresset för indisk mat är stabilt, menar Sabina Ståhle.
– Varumärket har vi byggt upp under ganska många år. Under de första fem åren var det ju bara en restaurang, snart är vi sju. Just i coronapandemin har vi haft tur att vi redan innan jobbade mycket med take away. Den indiska maten passar väldigt bra till det, säger hon.
Storsäljaren är klassikern Tikka masala, men också många vegetariska rätter.
– Många rätter går även att få veganska.
Kökspersonal till restaurangen i Kungsbacka finns redan, men serveringspersonal fattas, så anställningar kommer att utlysas.
Om allt går som det ska öppnar Masala Kitchen i slutet av september.