Imorgon stängs delar av det kommunala vattennätet av i Kungsbacka.

FOTO: Pixabay

I dag, torsdag den 14 november, får ni som bor på Tuvedalsvägen och Äskatorpsvägen stiga upp med tuppen om ni ska hinna duscha och bunkra upp med vatten. Klockan 9 stängs de kommunala vattenledningarna. Östra och västra Torkelstorp berörs också.

Det är Kungsbacka kommun som stänger av vattnet för att kunna reparera trasiga vattenrör. Arbetet beräknas pågå hela dagen. Först vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen ska det gå att spola i kranarna igen.

Tappa upp vatten

Inför avstängningen uppmanas de boende på Tuvedalsvägen och Äskatorpsvägen, samt invånarna i östra och västra Torkelstorp att tappa upp så mycket vatten i hinkar och kärl att det räcker för hushållets omedelbara dagsbehov. Därefter ska alla kranar stängas ordentligt.

Kan bli missfärgat

När vattnet släpps på igen kan det börja bubbla i kranen. Det är luft som kommit in i ledningarna under reparationsarbetet som kommer ut.

Det kan också hända att vattnet till en början är missfärgat. Därför ska man exempelvis undvika att tvätta vittvätt direkt då vattnet släpps på igen efter avstängningen.