Annons

I kväll tar våren över!

I kväll är det klart – våren är här! Eller rättare sagt, den har varit här en vecka.

Nyheter | 21 Februari 2020 10:30

Krokusarna och påskliljorna har ju fattat det sedan länge – det blir ingen vinter i år. Men nu är det även klart formellt. För när dygnstemperaturen ligger över nollan sju dagar i sträck, anses det vara en meteorologisk vår.

Men det har ju varit över nollan hur länge som helst? Då är det väl bara hösten som fortsätter och vägrar ta slut?

– Nej, baserat på historisk statistik har man kommit fram till att våren får börja den 15 februari, oavsett hur vädret varit tidigare, berättar meteorolog Max Lindberg Stoltz på SMHI.

– Det är efter det datumet man börjar mäta antalet dygn. I kväll fredag blir det enligt prognosen sjunde dygnet med temperatur över nollan, vilket innebär att våren kom till Kungsbacka den 15 februari i år.

Så glöm vintern. Det blev ingen i år, för även om kylan slår till senare struntar SMHI i det. Har våren kommit, så har den det.

Läs mer om vårvintervädret!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rekordmånga unga vill göra lumpen

Nyheter I veckan som gick kunde 15 000 av de unga svenskar som fyllt i Rekryteringsmyndighetens mönstringsunderlag se om de kommer att ...

Majblomman säljs digitalt

Nyheter Säljstarten av majblomman sköts upp på grund av coronapandemin. Nu drar den igång digitalt istället. Spridningen ...

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...
Annons