Annons

I kväll tar våren över!

I kväll är det klart – våren är här! Eller rättare sagt, den har varit här en vecka.

Nyheter | 21 Februari 2020 10:30

Krokusarna och påskliljorna har ju fattat det sedan länge – det blir ingen vinter i år. Men nu är det även klart formellt. För när dygnstemperaturen ligger över nollan sju dagar i sträck, anses det vara en meteorologisk vår.

Men det har ju varit över nollan hur länge som helst? Då är det väl bara hösten som fortsätter och vägrar ta slut?

– Nej, baserat på historisk statistik har man kommit fram till att våren får börja den 15 februari, oavsett hur vädret varit tidigare, berättar meteorolog Max Lindberg Stoltz på SMHI.

– Det är efter det datumet man börjar mäta antalet dygn. I kväll fredag blir det enligt prognosen sjunde dygnet med temperatur över nollan, vilket innebär att våren kom till Kungsbacka den 15 februari i år.

Så glöm vintern. Det blev ingen i år, för även om kylan slår till senare struntar SMHI i det. Har våren kommit, så har den det.

Läs mer om vårvintervädret!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Skolskjutsbeslut klara

Skola Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick ...

Förseningar i tågtrafiken

Trafik Ett signalfel mellan Helsingborg och Ängelholm skapar just nu förseningar i tågtrafiken.Det var vid 11.30-tiden idag som ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...
Annons