Annons

Hysén vill lämna planen

Under hösten har Tobias Hysén fått blodad tand på en tränarframtid.
Nu hoppas den förre IFK Göteborgsanfallaren att han inte längre ska behöva ta plats på planen i Kungsbacka City.

Fotboll | 17 November 2020 16:45

Tobias Hyséns Tvååker löste kryss mot Lindome Gif.

FOTO: Christian Johansson

 

FOTBOLL. – Så ja! Bra Tim!

Tobias Hysén sitter på en blå plaststol med blicken fäst rakt framåt. Kungsbacka City-grundaren har under avslutningen på ettan blivit assisterande tränare i Tvååkers IF. Att komma nära elitfotbollens värld har triggat igång känslor.

– Det är klart att det är jävligt roligt. Det blir en annan grej när man kommer högre upp. Som det är nu är det en ganska bra nivå för mig och sedan gå tillbaka till Kungsbacka City i fyran. För min egen utveckling och för min ”nya karriär” är det en bra nivå att ligga på.

Vad siktar du på?

– Det är svårt att säga. Jag har spelat på högsta nivå i 20 år. Till slut vill jag nog se hur långt jag kan nå även som tränare, men det behöver inte vara just nu. Familjen har fått stå åt sidan under åren jag har spelat. Men det är klart att man får blodad tand när det är som i dag, det är jämnt och grinigt. Det är jävligt skoj, jag älskar ju fotboll.

 

Letar offensiva pjäser

Tvååkers IF forcerade in en kvittering mot Lindome Gif. Parallellt med jakten på ett nytt ettankontrakt pågår förberedelserna för Kungsbacka City som tagit steget upp i fyran.

– Sportsligt kommer vi alltid kunna ha ett slagkraftigt lag. Vi kommer att få in spelare. Det är några spelare vars säsong behöver ta slut innan vi vet helt säkert. Vi försöker utnyttja våra kontakter och se vad som dyker upp, säger Tobias Hysén.

Den enda som meddelat att han inte har tiden för fyran är Antonio Zubak. Framför allt letar klubben efter offensiva spelare – Tobias Hysén är redo att lämna över.

– Min målsättning är att jag inte ska behöva spela.

Hur känns det?

– Jag kommer säkert göra matcher, men jag vill mer fokusera på tränargrejen. Om man gör en övning och är mitt uppe i den själv så är det svårt att se hur den funkar. Det är egentligen därför. Om jag är med kommer jag säkert sitta ombytt men min tanke och förhoppning är att vi ska ha spelare som är bättre, jag ska inte vara en startspelare.

 

Läs fler sportnyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Förlust i sista – nu blickar Lindome uppåt

Fotboll Kanske var det motivationen som tröt då det inte fanns något att spela för. Efter förlust ...

Lagkaptenen stannar i OBK

Fotboll Gustav Lundgren var tydlig efter serieslutet. Det lutade kraftigt åt Onsala BK – nu har lagkaptenen kritat på för 2021.   ...

Sportchefen: ”Han håller hög klass”

Fotboll Åsa IF:s sportchef Martin Rastborg har svårt att komma ihåg hur många år han jagat Elias ...
Annons