Annons

Hyresgästerna uppskattar ”det lilla extra”

De ser till att saker funkar och att det är rent och snyggt i bostadsområdet. Men de kan också vara behjälpliga med att skrämma bort spindlar, bära kassar och sprida positiv energi. Magnus Lind och Emanuel Dungo på Aranäs fastigheter har blivit rosade i Norra Halland.

Bostad | 17 Juni 2021 20:55

Magnus Lind och Emanuel Dungo gör ett toppenjobb inom Aranäs fastigheter, tycker rosförfattaren Lena.

FOTO: Ingrid Ramberg

Rosen i Norra Halland 11/5

”Dagens ros går till två toppenkillar på Aranäs. Magnus, vår fastighetsskötare på Stormgatan är alltid lika trevlig och glad och ser till att problemen som uppstår fixas snabbt och lätt. Nästa ros ska Emanuel, vår lokalvårdare ha. Han håller inte bara snyggt – mig har han hjälpt när stora spindlar skrämt slag på mig, öppnar dörrar, frågar om man behöver hjälp med nån kasse. När containern stod här och jag hade lastat lite skräp på rullator och var på väg dit, så var han vips där och bar bort grejorna åt mig. All personal som jobbar ute är jättebra men de två som får rosor är de jag träffar mest.”

Lena

Fastighetsskötaren Magnus Lind har tre Aranäs-bostadsområden att hålla koll på, varav ett är Stormgatan nordväst om Kungsbacka innerstad. Hans kollega, lokalvårdaren Emanuel Dungo, har Stormgatan som sin huvudsakliga arbetsplats. Där finns 280 hyreslägenheter fördelade på flera trevåningshus i gult tegel.

– Det är ett grönt och fint område, och väldigt blandat. Här bor både barnfamiljer och många äldre. Det finns de som har bott här sedan husen byggdes på 70-talet, berättar Magnus.

Magnus och Emanuel har jobbat i området sedan 2018 respektive 2019. Under de åren har de utvecklat goda relationer till de boende – de kan mångas namn och ännu fler kan deras. Båda beskriver sina yrken som väldigt sociala.

– Verkligen! Man får reda på allt möjligt när man är hemma hos folk. Att byta en kran kan ta en kvart när man börjar prata. Många äldre är ensamma och det märks att de uppskattar när man kommer, säger Magnus.

Hjälp på flera fronter

Signaturen Lena uttryckte sin tacksamhet över duons hjälpsamhet genom en ros i Norra Halland den 11 maj. Rosen mottogs med stor glädje:

– Jag kan inte beskriva känslorna i ord, säger Emanuel.

– Man blir glad, det känns att man gör skillnad, säger Magnus.

Rosförfattaren skriver bland annat om hur Emanuel hjälpt till att schasa bort ovälkomna spindlar som inte betalar någon hyra på Stormgatan.

– Det gäller att göra det lilla extra för de äldre hyresgästerna, ler Emanuel.

Spontana pratstunder med hyresgäster som har frågor hör inte till ovanligheterna i dessa herrars vardag.

Det råder ingen tvekan om att Magnus och Emanuel trivs på jobbet. Det bidrar förstås till den schyssta stämningen och välvilliga andan. Trots att punkterna på att göra-listorna ibland är många så försöker de alltid ta sig tid för hyresgästerna. Att stanna för en liten konversation eller att hålla upp en dörr kan betyda mycket, det är ett som är säkert.

– Man kan vara stressad, men då får man prioritera, säger Magnus.

Vad är det bästa med era jobb?

– Det bästa är att träffa människor, inte bara att göra rent och fint, svarar Emanuel.

– Att se hyresgästerna bli nöjda och glada. Det behövs inte så mycket, det kan vara att skruva i en lampa. Man ser till att de trivs och vill bo kvar, säger Magnus.

Vilka är de viktigaste egenskaperna när man har era yrken?

– Att man är glad, positiv och trevlig, svarar Magnus.

– Respekt. Hyresgästerna ska känna sig trygga med oss, tillägger Emanuel.  

Har ni aldrig en dålig dag på jobbet?

– Jo, det kan man väl ha ibland, men det visar man inte för hyresgästerna. Man behöver kanske inte jubla varje dag men det syns om man är positiv, säger Magnus.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rosade för god mat och god vård: ”Viktigt att lyssna”

Vård I köket på Måhaga vård- och omsorgsboende lägger kökspersonalen ner själ och hjärta ...

Anklagelser om mobbning på Särö vård- och omsorgsboende

Vård Rapporter om mobbning, anställda som gråter och personal som säger upp sig. En enhetschef som redan efter ...

Gravida skolanställda måste skyddas bättre

Skola Kommunen riskerar vite på 100 000 kronor, gällande arbetsmiljön kopplad till covid-19 på Fjärås Bräckaskolan. "Vi bedö...
Annons