HV71 stoppade Frölunda inför storpublik

Det var Frölunda som dominerade spelet, men det var HV71 som fick revansch från fjolårets möte. Dock kunde Hanhals Kings glädjas åt att storpubliken – över 2 000 och slutsålt.

ISHOCKEY: TRÄNINGSMATCH

Frölunda Indians – HV71 2 – 3

Det var lapp på luckan i Kungsbacka ishall – 2 169 hade löst en biljett och för Frölunda var det som att lira på hemmaplan. Storpubliken fick se ett lamslaget Göteborgslag i egen zon under matchens första tredjedel.

HV71 ställde om och rullade ut Frölundaförsvaret fullständigt – Markus Ljungh kunde stöta in ledningen i öppet mål efter tio minuter. Drygt två minuter senare vevade samma Ljungh påpassligt in tvåan.

Jönköpingslaget visade en kuslig effektivitet – innan den första perioden var över tryckte Anton Bengtsson in 3–0 för bortalaget och han var centimeter från att lirka in sitt andra med sekunder kvar av första akten. I fjol vann Frölunda drabbningen i Kungsbacka med 8–1, skulle HV71 upprepa den bedriften?

Svaret var nej – Frölunda öste på framåt under den andra perioden, vann skotten med 13–2 och fick chansen i 5-mot-3. Dock stannade det vid en 1–3 reducering när Max Friberg i ett friläge hittade luckan mellan benen.

Med 13 minuter kvar av sista perioden fick Frölunda ännu en powerplaychans. Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson fick en dubbelchans och Mattias Nöstebö skickade ett handledsskott i stolpen. Nästa gång det klingade till i stålverket fick Joel Lundqvist studsen med sig. Det var 2–3 och sex minuter återstod.

Publiken vädrade en vändning och forceringen mot HV-kassen var massiv under slutminuten – men Felix Sandström höll stången att räddade segern åt bortalaget. Den 21-åriga målvakten var den stora skillnaden mellan lagen.

Matchfakta:

Frölunda Indians – HV71 2 – 3 (0–3, 1–0, 1–0)

0–1 (09.17) Markus Ljungh, 0–2 (11.52) Markus Ljungh, 0–3 (18.33) Anton Bengtsson, 1–3 (28.18) Max Friberg, 2–3 (45.38) Joel Lundqvist

Skotten: 31–12

Publik: 2 169 (slutsålt)

img class="alignnone size-medium wp-image-63977" src="https://norrahalland.se/wp-content/uploads/2018/08/CJ-Frolunda-Indians-–-HV71-3-636x424.jpg" alt="" width="636" height="424" />
img class="alignnone size-medium wp-image-63979" src="https://norrahalland.se/wp-content/uploads/2018/08/CJ-Frolunda-Indians-–-HV71-5-609x424.jpg" alt="" width="609" height="424" /> p>