Vädret idag
Soligt
12°C
Prognos maj 23, 2019
dag
Mestadels soligt
16°C
 

Hur mår ledarskapet i Kungsbacka kommun?

Miljöpartiet de gröna 
Christina Corin, Emma Vildstrand, 
Maria Losman, Lars-Anders Lundberg 
och Clas Rosander

 

Under 2017 lät det på ett helt annat sätt. Då nominerades förvaltningschefen till Årets Nyskapande Chef 2017

 

Frågan är relevant efter att vi tagit del av biträdande kommundirektörens analys av Miljö- och hälsoskydd. Där sågas och kritiseras chefernas och de anställdas arbete såväl som styrningen av den politiska nämnden.

Under 2017 lät det på ett helt annat sätt. Då nominerades förvaltningschefen till Årets Nyskapande Chef 2017 och avdelningen ”Hälsoskydd ute” till den bästa arbetsgruppen inom offentlig förvaltning i hela Sverige. Vår kommundirektör agerade stolt prisutdelare när ”Hälsoskydd ute” kom på andra plats. 

Konsultföretaget Actea gjorde på kommunledningens begäran en utredning där Kungsbackas Miljö och Hälsoskyddsförvaltning synades och jämfördes med andra kommuner i Sverige.

Rapporten visade på en fungerande verksamhet, men också på att kommande utmaningar i Kungsbacka kommun krävde ökade resurser. 

Detta resultat litar inte kommunledningen på utan tillsätter en egen utredning.

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att Kungsbacka ska vara en attraktiv arbetsgivare med modiga och medskapande medarbetare och ledare.

Att skriva egna interna rapporter som misskrediterar anställda bidrar inte till det målet.

 

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

2 comments

 1. Rune Eskeland
  april 9th, 2018 9:52

  Klokt inägg av Miljöpariet de gröna.
  Kungsbacka växer så det knaker, och man ” går på knän” i många förvaltningar nu. Det är en gåta att inte Komunfullmäktiga är mer medveten om detta och vilka konsekvenser det medför om man inte lyssnar på att det behövs mer ressurser. Detta gäller självklart inte bara Kungsbacka Miljö och Hälsoskyddsförvaltning.
  Men med tanka på att ledningen inte förstår vilka signaler man skickar ut genom att ge sig själv gigantiska lönhöjningar som vanligt folk bara kan glömma. Så vore det väl naivt att tro att samma ledning ska förstå hur illa det faktisk är på manga förvaltningar nu.
  Till exempel beslutet om att Kungsbacka är en attraktiv arbetsplats känns nå väldig provocerande för många av oss som arbetar på golvet, det är vi och dom vi är till för som får ta konsekvensarna av en ledning som verkar att ha lagt huvudet i sanden. Att Kommunen är en attraktiv arbetsplats behöver att frågasättes på det stärkaste. Att tro att arbetsplaten blir mer attraktiv genom massa fagre ord biter inte på många av oss som har arbetat i Kommunen några år, nu får Kommunledningen visa att det finns någon handlingskraft kvar och ge förvaltningarna dom ressurser som krävs i en växande kommun innan det blir en gigantisk kris !!

  Reply

 2. Michael Cassaras
  april 16th, 2018 17:03

  Den senaste utredningen är ett rent beställningsjobb av Hans Forsberg och Moderaterna. Tre (3) av varandra oberoende utredningar som gjorts de senaste åren visar men stor tydlighet att förvaltningen är underfinansierad. Nu återstod bara att ge ett beställningsjobb till sin egna förvaltning för att få det resultat han vill ha. Att sedan nämndens ordförande Christian Johansson (M) säger sig var omedveten om problemen och att förvaltningschefen fört honom bakom ljuset är ren idioti, som ordförande är det ens jobb att hålla sig informerad om vad som händer inom sin förvaltning. Christian J har med all tydlighet visat att han inte är vuxen uppgiften som ordförande för nämnden. Jag har för dom som inte vet varit ordförAnde för nämnden under åtta år och även haft förmånen och nöjet att jobba tillsammans med Annika Ekvall. Vårt samarbete fungerade väldigt bra men det krävs att man är närvarande ganska ofta för tempot på förvaltningen är hög och det är hela tiden mycket nytt att lära sig.
  Jag hoppas att väljarna inser att Moderaterna beter sig mycket underligt under mandatperioden, detta är ytterligare ett exempel bland andra nedläggning av bandybanan i Frillesås, sälja Stättared m.m.

  Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 21 maj

kl 9–15 Gällinge träffpunkt för seniorer i Gällinge församlingshem. 

Kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Varlakyrkan. 

Kl 12–13.30 Tisdagsträff i Varlakyrkan. 

kl 12 Musikal till lunch i Släps kyrka med Märta Fransson och Wojciech Gluch. Därefter lunch i församlingshemmet.

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

kl 14–15 Fota med mobilen. Tips om hur du tar bra bilder och kan...

Läs Mer

Så här funkar eNH!