BANDY 2018-11-07 KL. 21:36

Hugohs storspel skakade Hammarby

Arkivfoto: Christian Johansson

Andremålvakten Jakob Hugoh fick chansen i målet. Som han tog den. Målvakten gav Frillesås BK chansen att skrälla.

BANDY: ELITSERIEN

Hammarby IF – Frillesås BK 6 – 2

Joakim Björkman valde att kasta in Jakob Hugoh i kassen på Zinkensdamm.

– Vi har tre bra målvakter. Det är en hård konkurrens, den här gången valde vi Jakob, säger tränaren Joakim Björkman.

Det skulle bli ett lyckat drag, men det skulle inte räcka till mer än nära.

Hemmalaget öste på från start. De vaskade fram tre hörnor på tre minuter men alla blev resultatlösa. I stället var det Fredrik Brandin som skickade Frillesås BK till ledning från straffpunkten.

Hammarby fortsatte pressen mot Jakob Hugoh som stod pall på de första åtta hörnorna. På den nionde i den 23:e minuten kom kvitteringen.

Trots det monumentala underläget i hörnstatistiken, 1–15, efter 45 minuter så var det bara ett måls underläge.

– Vi pratade i paus om att fortsätta hålla ihop det så att de blev frustrerade, säger Joakim Björkman.

23 sekunder efter pausvilan styrde skyttekungen i Bajen, Christoffer Fagerström, in trean. Dock skulle det bli nerv igen. FBK-målvakten fortsatte att briljera i sin första elitseriematch och Fredrik Åkerlind hittade Mattias Johansson som rundande Hammarbykeepern.

– Vi var så nära. Det är surt, säger tränaren.

Adrian Emretsson och Fredrik Brandin fick chansen att sätta kvitteringen.

– Vi skakade dem i 83 minuter och höll verkligen på att ställa till det för dem.

Med sju minuter kvar satte David Thoren 4–2 till Hammarby och när bortalaget flyttade fram för en snabb reducering tog matchen slut.

– Vi lyfte oss några nivåer i intensitet, energi och närkampsspel. Kampmässigt var det riktigt bra, säger tränaren.

Statistiken talade sitt tydliga språk – det var hemmalaget som förde matchen. 14–2 i skott och 19–4 i hörnor, det främsta förklaringen att FBK länge hängde med var tack vare en elitseriedebutant.

– Jakob gjorde en jättefin match. Han var kanonduktig i buren, säger Joakim Björkman.

Vem står mot Sandviken på lördag?

– Det berättar jag inte nu.

Matchfakta

Hammarby IF – Frillesås BK 6 – 2 (2–1)

0–1 (6) Fredrik Brandin, 1–1 (23), 2–1 (29), 3–1 (46), 3-2 (68) Mattias Johansson, 4–2 (83), 5–2 (84), 6–2