Annons

Hravn: "Jag är inte jävig"

Utbyggnad av Ekekullsområdet har splittrat både boende och politiker. Moderaten Hravn Forsne bor strax utanför området, och en del kritiker menar att han borde anmält jäv när beslutet om planprogram togs.

Bostad | 20 November 2020 19:58

"Jag har inga ekonomiska intressen i planprogrammet, så det fanns ingen anledning att anmäla jäv." säger Hravn Forsne.

FOTO: Montage: Norra Halland

När planprogrammet var uppe i kommunstyrelsen den 22 september i höst anmälde moderaten Peter Söderberg jäv. Hans företag har en tomt i området där han hoppas få bygga.

Moderaten Hravn Forsne, som bor strax utanför, gjorde tvärtom: han markerade särskilt i protokollet att han stödjer förslaget.
Det har fått en del av de boende att reagera och misstänka privata motiv. Men det avvisas helt av Hravn Forsne.

– Jag har inga ekonomiska intressen i planprogrammet, så det fanns ingen anledning att anmäla jäv.

En kontroversiell frågan för dina grannar?

– Absolut, jag är medveten om att det är ett extremt attraktivt område där många har velat stycka sina tomter. Men jag tycker att det är ett jättebra förslag som bevarar naturvärden och följer översiktsplanen där man koncentrerar byggandet till centralorten Kungsbacka och ett antal serviceorter. Det är min politiska åsikt, inget annat, och det var därför jag stöttade förslaget i kommunstyrelsen.

Läs också:

Planprogram splittrar boende

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Planprogram splittrar boende

Bostad Föredömligt programförslag som bevarar områdets karaktär! Ett planprogram som havererat där invånare behandlas ...

84-åring körde laglöst - åtalas

Kullavik I en bil med körförbud körde den 84-årige mannen omkring obältad. Vid sin sida hade ...

Husägare fick rätt men överklagar

Bostad När familjen inte fick bygga sin attefallstillbyggnad överklagade de till länsstyrelsen. Där fick de rätt. Ändå ö...
Annons